Ještě v sobotu to vypadalo, že letos pro své čtenáře žádný apríl nepřipravíme. Pak však situ LUPA unikla na několik minut na internet jeho aprílová podoba. Měl jsem to štěstí, že jsem ji zachytil. V tu chvíli jsem se rozhodl, jak bude vypadat naš apríl.

Zatímco apríl na LUPĚ byl koncipován ve stylu "nejdůležitější je reklama, takže ode dneška bude většinu místa zaujímat reklama", u nás jsme apríla trochu změnili. Protože za nejdůležitější formu financování ChristNet.eu považujeme sponzorské příspěvky ve formě jakéhosi předplatného, pojali jsme apríla ve stylu "dokud nebudou peníze na další rozvoj, budeme zveřejňovat jenom jeden článek denně a celý ChristNet.eu bude tvořit jediná stránka." Jak to vypadalo, se můžete podívat.

Každý, kdo vyťukal "christnet.eu", "christnet.eu/magazin" nebo "christnet.eu/magazin/mag.asp" byl přesměrován na tuto jedinou stránku. Odkazy ChristNet.eu a Diskuze ChristNet.eu jsme ponechali funkční a trochu jsme doufali, že na Diskuzích se rozproudí zuřivá debata, co to má vlastně znamenat.

Výsledky aprílu jsou však zajímavé. Pomineme to, že takřka nikdo neodhadnul, že se jedná o apríl - a to včetně vážených institucí. Mnohem zajímavější jsou jiné výsledky.

Někteří čtenáři se nám ozvali, zda-li po zaplacení získají přístup do celého ChristNet.eu. Ukazuje se tak, že forma předplatného není zcela nereálná. O této možnosti již skoro rok uvažujeme, zatím bez výsledku. Ty, kteří nám ale přispějí nyní, mohu ubezpečit, že by pozdější předplatné získali na odpovídající dobu zdarma.

Další čtenáři nám ihned poslali peníze. Za to upřímně děkujeme. Během dalších dvou týdnů zahájíme novou kampaň na získání nových příspěvků - tedy de facto předplatného. V této souvislosti vám nabídneme jisté změny, kterých si určitě všimnete.

Jiní čtenáři nás informovali o tom, že se na ChristNet.eu dostali hackeři. Jako důkaz řádění hackerů uváděli například, že vyjadřování je "neseriózní". Schválně jsem psal trochu neseriózně, aby to bylo vtipné a bylo možno trochu poznat, že se jedná o apríl. (Historka z "natáčení": Když jsem psal větu "Tomáš Marného", že si nás kdosi předplatil do roku 2006, napsal jsem nejdříve do roku 2116. Pak jsem si ale řekl: "Ne, to by už každý poznal, že se jedná o apríla." A změnil jsem to zpátky na 2006.)

I těmto čtenářům děkujeme, protože to ukazuje, že mají o ChristNet.eu zájem a v případě nějakého problému by nás rychle informovali.

Na všechny výše uvedené druhy e-mailů jsem schválně nereagoval, protože hrozilo nebezpečí, že by se provalilo, že se jedná o apríl.

Ač je v době psaní tohoto článku ještě pondělí, vím, že se náš apríl protáhne do úterý. Nechceme totiž, aby o něj přisli ti, kteří se k nám nepodívali v pondělí. Věříme, že to pochopíte.

Díky, že jste s námi!