Izraelské jednotky, které již pátý den obléhají křesťanskou baziliku Zrození Páně v Betlému, zahájily časně ráno na komplex palbu. Křídlo, v němž se nacházejí kanceláře, zachvátil požár, informovaly místní zdroje. Zatím není jasné, zda došlo k obětem na životech. Přinášíme aktuální fotografie z místa bojů.

Podle zpráv, které získala agentura Reuters a které cituje ČTK a Flashnews, ostřelovali Izraelci budovu jak z ručních zbraní, tak i ze dvou tanků. V komplexu se kromě františkánských mnichů ukrývají asi dvě stovky palestinských ozbrojenců a civilistů, které chtějí Izraelci zatknout.

Podle informací z místa Izraelci brání hasičům v zásahu proti požáru. Izraelská úřední místa situaci kolem chrámu Zrození Páně odmítla komentovat.

Bazilika, jak vypadá v době míru

Takto bazilika vypadá v době míru



V bazilice hoří

A takto vypadala dnes ráno




Oklíčená bazilika

Bazilika je ze všech stran obklíčena vojáky




Bazilika hoří

Zde je vidět velký kouř, který stoupá z baziliky



Zasažená bazilika

Kouř vychází i ze střechy

(c) Všechna fota: Reuters s laskavým svolením Tiscali .

Zaujal Vás tento článek? Sdílejte ho a šiřte dál:


 

Přispět nám můžete i v kryptoměnách:

Bitcoin

Ethereum

Litecoin

Související zprávy a články


Diskuze k článku

Christnet.eu chce umožnit svobodnou diskuzi, ale vyhrazuje si právo neukládat či mazat příspěvky v rozporu s pravidly diskusí: nadávky, osobní útoky na autora či ostatní komentátory, neucelenost logiky, příliš gramatických chyb, nedostatek konkrétních argumentů k tématu, obecné stížnosti na redakci, opakovaní stejných argumentů, falešné jméno nebo e-mailová adresu pro potvrzení komentáře, VÝKŘIK prostřednictvím velkých písmen, nepodložené argumenty a nepravdy, příliš dlouhé příspěvky, a obecně i příspěvky, které k diskuzi nepřidají nic nového.

Proč již není možné příspěvky do diskuzí pod články vkládat přímo?