Na Christnete ma zaujala situácia na KTF UK a diskusia o Medžugori. Poznám sa dobre s panom Dr. Mráčkom, a těši ma, že bráni Medžugorie. Týmto sa pridávam na jeho stranu. Medžugorie je duchovná "prvá pomoc" pre dnešný svet. Bol som tam veľakrát. Počas vojny v Bosne a Hercegovine som organizoval medzinárodnu pomôc pre vojnou postihnuté obyvatelstvo práve prostrednictvom medžugorských františkánov. Zaujala ma situácia  na tomto požehnanom mieste, pokoj a obetavost františkánskych páterov. Pokoj v Medžugori ostro kontrastoval zo zbesilou vojnou všade naokolo.

Nechápem, ako sa pán Lipšanský môže tak vyjadrovať ako sa vyjadruje. O čo mu vlastne ide?  Čo ponúka a čo navrhuje? Je ovocim Medžugoria promiskuita, narkomania, prostitucia, korupcia? Prečo napada ľudí, vizionárov, ích domy, auta , ích povedzme ľudskosť, nepodstatné veci? O čom môže on svedčit proti statisícom svedectiev z celého sveta? Prečo si vymýšla údajne fakty a pletie do klamstiev aj napríklad sestru Luciu z Fatimy? Prečo to uz davno nezverejnil v serióznej tlači, pán "výskumník" Lipšanský? To nemá  iné problémy, ako napadat ľudí, ktorí majú odvahu postaviť sa proti amorálnym a deprivačným trendom dnešnej doby?  Alebo je pán Lipšanský členom nejakého toho "Velkého Orientu", - čo je najviac pravděpodobé!!

Aj my tu na Slovensku, ktorí sme prijali misiu Panny Marie, sme tiež pre viacerých mudrcov militantní katolíci, fundamentalisti a stredovekí zaostalci. Kto však postaví hranicu postupujúcej sekularizácii, liberalizácii či blasfemii? U vás na ČT som počul vyjadrenie, že Česká republika  sa považuje za najsekularizovanější štát na svetě - eště azda po Albánsku. To je azda pokrok podla pána Lipšanského? Alebo ako môže pán minister Dostál povedať, že nemožno národ zasvëtit Panně Márii? Myslím, že národ by sa mal začať modlit za pána Dostála, za pána Lipšanského i za všetkych, ktorí odvrhujú dnešnú pomôc Neba .- pretože z toho všetkého ide des. Namiesto toho, aby sme ďakovali Bohu za pokojný november 1989, obidva naše národy prepadli konzumizmu, nenávisti, rozkladu, prazdnote a úpadku.

To, co sa nedarilo STB - rozbiť Církev, to dnes Církev za nich "doťahuje" aj sama. Jediná pomôc, opëť otvoriť srdce Bohu, blížnemu, našej Nebeskej Matke. Boj bude ešte velmi tvrdy. Myslím, že komunizmus bol pre nás len bojovým cvičením. To je môj nazor.

Všetkých vás pozdravujem - a želám: Vydržte a nevzdávajte sa.

Diskuze na níž pan Selecký navazuje:
Medjugorje – odpovědi na tvrzení dr. Mráčka I.
Gospa-židovská dívka s modrýma očima
Opět se šíří dezinformace o Medžugorji II. a III.
Opět se šíří dezinformace o Medžugorji I.
Dezinformace o Medžugorji na českém internetu
Oficiální poutě do Medjugorje zakázány
Kdo v Medjugorje dává poselství?
Podivná poselství "Panny Marie"
Adresář odkazů – stránky, jež pochybují o autenticitě Medjugorje
Proč jsou zjevení v Medjugorje falešná II.
Proč jsou zjevení v Medjugorje falešná I.