Český brankář Hašek není jediným Dominikem, který stráží cestu hokejového týmu Detroit Red Wings za Stanleyovým pohárem. Farář Pat Casey věří, že mužstvu na jeho cestě pomůže i Svatý Dominik, patron místního kostela. Samotný kněz obléká při mši bílé roucho s okřídleným červeným kolem, které je znakem detroitského hokejového klubu. Informuje o tom iDnes.

Uprostřed sobotní bohoslužby viděl páter Casey znamení, o které se musel podělit s věřícími posluchači. "Red Wings 3, Avalanche 2," ozvalo se nečekaně z kúru. A za chvíli: "Detroit 4, Colorado 2!" Věřící v kostele Svatého Dominika se museli držet, aby nepropukli v jásot. Stejně tak i farář Casey.

Znamení mu zezadu ukazoval soused, který dostával telefonickou zprávu o průběhu sobotního zápasu. Velký hokejový fanoušek Casey tak prožíval první zápas semifinalové série mezi Detoritem a Coloradem i ve svém kostele.

O Caseym se říká, že je to nejvtipnější kněz v Michiganu. Někteří věřící se na něj ale po "hokejové" mši zlobili. Ani ne pro neobvyklý průběh bohoslužby, spíš kvůli tomu, že zapomněl na ostatní detroitské týmy.

"Stěžovali si, že jsem se nezmiňoval o basketbalovém mužstvu Pistons. Pro mě ale existuje jen hokej. Basketbal mě moc nebere a v hokejovém městě Detroitu nemá cenu být fanouškem baseballu nebo amerického fotbalu," tvrdí Casey.

Na opepření mše větami typu: "Nechť Bůh inspiruje Red Wings tak jako oni inspirují naše město", nevidí nic špatného. "Sport je nádherný způsob, jak oslavovat Boha," říká. "Nikdy jsem se nemodlil přímo za to, aby Wings vyhráli. Netvrdím, že Bůh fandí Detroitu."

Pokud Red Wings přejdou přes Colorado, bude mít Casey možnost popořit svůj oblíbený tým i ve finále. K postupu chybí Detroitu už jen dvě výhry.