Zaujal mě (resp. nezaujal) článek Antona Seleckého a chtěl bych na něj reagovat! Cílem tohoto článku je, aby bylo vidět, že v České republice nejsou jen zastánci Medjugorje. Tímto se přidávám na stanu pana Lipšanského.

Pan Anton Selecký píše, že ho zaujala obětavost a pomoc františkánů působících v Medjugorji.
Řekl by, že nejenom v Medjugorji, ale (a to především) u nás, je spousta dobrých a velice ochotných řeholníků, kteří se Vám pokaždé budou snažit vyjít všemožně vstříc. Takže to ROZHODNĚ není nic zvláštního!

Dále:Nechápem, ako sa pán Lipšanský môže tak vyjadrovať ako sa vyjadruje...
Já naprosto chápu a bylo i psáno, jaký je smysl psaných článků. Jde o to, aby lidé u nás byli informováni i o tzv. druhé straně mince! A vůbec(z počátku jsem byl nezávislý pozorovatel) bych neřekl, že pan Lipšanský dělá něco špatného!

Také bych rád řekl, že pan Lipšanský NIKOHO nenapadá, ale pouze informuje o podivuhodnostech okolo tohoto "údajného" zjevení!
Svědectví z celého světa je neprokázané a je obrovská spousta lidí-též z celého světa-která nemá na Medjugorji dobré vzpomínky! A pokud šlo o sestru Lucii z Fatimy, tak tuším, že článek byl převzatý z církevně uznávaného časopisu!

Daleko více se mi nelíbí odsuzování lidí, kteří nevěří Medjugorji nebo ba dokonce i jsou proti ní. Většinou jde o odsuzování lidí, aniž byste je znal osobně. Dále bych řekl, že křesťan ke své víře NEPOTŘEBUJE jezdit do zahraniční na poutí místa (neříkám, že nesmí!) a to, že nevěří v jejich pravost nedokazuje, že by byl špatným křesťanem!. Stejných efektů lze dosáhnou i na mši a různých akcích v ČR.

Mě přijde, že i když Medjugorji kritizovali i kněží (a kritizují i nyní!!!) a biskupové a je spousta lidí stejného názoru, tak prostě oni jsou Ti nejhorší věřící u nás, ale zastánci jsou ti nejchytřejší...

Diskuze na níž pan Novák navazuje:
Obrana medjugorje

Medjugorje – odpovědi na tvrzení dr. Mráčka I.
Gospa-židovská dívka s modrýma očima
Opět se šíří dezinformace o Medžugorji II. a III.
Opět se šíří dezinformace o Medžugorji I.
Dezinformace o Medžugorji na českém internetu
Oficiální poutě do Medjugorje zakázány
Kdo v Medjugorje dává poselství?
Podivná poselství "Panny Marie"
Adresář odkazů – stránky, jež pochybují o autenticitě Medjugorje
Proč jsou zjevení v Medjugorje falešná II.
Proč jsou zjevení v Medjugorje falešná I.

odpovědný redaktor: Milan Kovář