Narodil se 20. listopadu 1977 v Brně. Ve věku tří let dosáhl svého zatím největšího sportovního úspěchu obsazením prvního místa v závodě na tříkolkách. Později navštěvoval Biskupské gymnázium v Brně, kde ho nejvíce oslovil PhDr. František Holeček se svým seminářem nazvaným Francouzská revoluce a křesťanství a dále historik Jiří Hanuš, který zde v té době vyučoval literaturu. Kromě řady dalších nezapomenutelných zážitků si z gymnázia odnesl i první žurnalistické zkušenosti spojené s redigováním kontroverzního studentského časopisu Antipadeník a posléze i maturitní vysvědčení.

Filip Kirschner

Nyní čtvrtým rokem studuje mezifakultně sociologii na Fakultě sociálních studií a religionistiku na Filozofické fakultě Masarykovy univerzity v Brně. Studijně se zabývá hlavně sociologií náboženství a to především problematikou přítomnosti islámu v Evropě. Na toto téma zpracovává svou bakalářskou práci a publikoval také několik článků. Zajímá se dále o ekumenismus, mezináboženský dialog a postavení náboženství v systému občanské společnosti. Již několik let se pravidelně účastní Zvěřinových dnů pořádaných Českou křesťanskou akademií.

Ve volném čase hraje na basovou kytaru v brněnské undergroundové kapele Betonovej Bez. Spolupodílel se na založení volného uměleckého sdružení Cacophonous Dragée, které se vyznačuje uměleckým i filozofickým zájmem o fenomén kakofonie. Dále se věnuje horolezectví, jeho oblíbeným lezeckými terény jsou Vysoké Tatry a Chorvatský národní park Paklenica. Nejoblíbenější krajinou vůbec mu je pak Českomoravská vrchovina, jakožto kraj milých lidí, útulných hostinců a pohostinných far. Trvale žije v Brně, je svobodný, mezi jeho plány do budoucna patří vystoupit na nějakou horu a pořádně se rozhlédnout.