Křížovkářský časopis Šalamounky, který vychází už třetím rokem, zaujal už stovky čtenářů. Vyplněné kupónky s řešením křížovek, osmisměrek a biblického kvízu přichází do redakce z celé České republiky.

Lidé jsou za možnost luštit křížovky s tajenkami, které obsahují biblická poselství, vděční. Jejich ohlasy to také dokazují. „Šalamounky s radostí luštím nejen já, ale i naši tři synové, kterým je od osmi do jedenadvaceti let,“ napsala Věra Papežová z Moravy.

Do redakce přijde čas od času kromě soutěžního lístku také poděkování a povzbuzení. Tým, který časopis připravuje, je skutečně potřebuje.

„Náklady na výrobu, tisk i distribuci jsou docela vysoké. Jde nám však o to, aby zde na trhu byl časopis, který nabízí evangelizaci zábavnou formou. Myslím, že se to daří,“ uvedl vydavatel časopisu Pavel Siuda, který si přeje, aby se o Šalamounkách dozvědělo co nejvíce lidí.

„Po dvou letech od vydání prvního čísla mnoho lidí dosud netuší, že tato nabídka existuje. Někteří si navíc myslí, že je to časopis pro děti. Obsah je však zaměřen na luštitele všech generací, je to vlastně rodinný časopis a může pomoci i katechetům při výuce náboženství,“ sdělil vydavatel.

Mezi předplatiteli časopisu je řada seniorů, kteří si při křížovkách osvěžují mysl. „Jedna paní nám dokonce napsala, že má po mrtvici a na Šalamounkách si cvičí paměť,“ dodal Siuda.

Více se o časopisu dozvíte na jeho internetových stránkách www.sweb.cz/salamounky. První číslo třetího ročníku časopisu Šalamounky vychází v těchto dnech.