Největší nezávislý křesťanský zpravodajsko-informační portál ChristNet.eu slaví v těchto dnech své páté narozeniny. Jde o jeden z unikátních projektů ve světě křesťanského internetu, který není hrazený z peněž žádné křesťanské církve, denominace či jiné církevní organizace. 

„Portál má několik částí. Nejnavštěvovanější je zpravodajsko publicistická část Magazín ChristNet.eu, kde každý den vychází nezávislé články a zprávy z křesťanského světa,“ představil web ChristNet.eu ředitel Tomáš Zdechovský. 

Samotná podoba nezávislého ekumenického projektu ChristNet.eu, jak ho znají návštěvníci v dnešní době, začala fungovat v únoru roku 2000. „Zprvu šlo o studentský projekt, který byl tvořen ve školních učebnách a v internetových kavárnách,“ vzpomíná na začátky Zdechovský.

Z portálu ChristNet.eu se postupně stal ekumenický křesťanský informační server, který v sobě zahrnuje zábavné sekce (diskuse, pohlednice atd.). V současné době má sedm stálých pracovníků a téměř dvojnásobek stálých přispěvovatelů.

Za rok 2004 ho podle nezávislých statistik serveru Auditorka.cz navštívilo přes 320.000 návštěvníků, kteří zhlédli téměř 2 milióny stran. Za dobu jeho existence v něm vyšlo přes 10.000 zpráv a článků a při diskuzích bylo vyměněno přes 100.000 příspěvků.