Mnoho našich čtenářů se nás neustále ptá na stejnou otázku: Je spaní před svatbou hřích? Odpověď na portálu ChristNet.eu jsme připravili společně s naším renovovaným křesťanským sexuologem – amatérem JUDr. Tadeášem Zdeborským.

Na začátku své velice odborné odpovědi bych se rád zeptal, co je to hřích a kdo ho definoval? Byl to Ježíš? Vzhledem ke komplikovanosti odpovědi nechme stranou takové maličkosti a vraťme se k tomu, co Vás nejvíce zajímá, k tématu spaní.

Předně bych rád zdůraznil, že spánek je prospěšný ať před svatbou nebo po ní. Lepší je jít spát dříve před půlnocí, protože můžete méně spát po půlnoci. Samozřejmě, že spaní jako takové hříšné není. To by hřešil každý včetně ……! (doplň povolání)

Pokud bychom postavili otázku na tom, zda je lepší spát sám nebo s někým, musím na základě mnohaletého odborného výzkumu odpovědět, že sám. Nejenže Vás nikdo nebudí ze spánku chrápáním a nebere Vám deku, ale především nevypouští smradlavé plyny do ovzduší místnosti, kde se při spánku nacházíte. Samotnou otázku svatby bych v tomto ohledu považoval za irelevantní. Prostě samota je samota.

Na závěr jsem si pro Vás připravil odpověď známého kněze, jenž odráží skutečný příběh. Přeji příjemné spaní a veselou mysl!

Přijde mladá pěkná dívka do zpovědnice a ptá se pana faráře:
- Otče, je hřích, pokud spím se svým sousedem Frantou?
Kněz se zamyslí a povídá:
- No pokud spolu opravdu jen spíte, tak není!