Poněkud nezvyklé jméno Isidor má symbolický význam. Sv. Isidor byl uznán za patrona internetu a uživatelů počítačů vůbec. Důvodem je jeho nejvýznamnější dílo Etymologiarum libri XX seu Origines, což je ucelený sborník z rozmanitých oblastí života, tedy obdoba dnešní databáze. Z tohoto důvodu nese tento obchůdek takto nezvyklé jméno. Lze tedy nakupovat pod křídly Isidora, který hlídá ceny, aby se nedostaly až do nebeských výšin, a tím porušily kontinuitu patronace. Mohu říci, že se mu to zatím celkem daří. Cena za některé zboží se sice může zdát vysoká, ale například výroba ornátu trvá až tří měsíce a je to ruční originálně vyrobený kus, říká jednatel společnosti Jakub Sowinsky. Cenu kalichů a dalších liturgických nádob, která se pohybuje v řádech tisíců, obhajuje Sowinský prudkým zdražením cen kovů. Kvůli transsubstanciačnímu dogmatu nemůže prodávat pro liturgické účely kalichy keramické. "S tím já nic nenadělám," říká Sowinsky na námitku, proč neprodává levnější keramiku, přestože Ježíš zřejmě též při Poslední večeři nepodával učedníkům víno ze zlatého poháru.

Křestní nádoby z nabídky obchodu

Firma Tomasz Adam Kaniewski - Isidor.Net sídlí v Náchodě. Jejím obchodním partnerem je Magazín ChristNet.eu. O široké klientele se můžeme přesvědčit už z počtu jazyků, v nichž lze zboží nakupovat. Nabídka zboží sahá od ikon až k talárům, o celkovém počtu okolo 670 výrobků ze všech kategorií, které si můžete zakoupit v osmi měnách. Mezi nejprodávanější zboží patří kněžské košile, dřevěný růženec na provázku a cingulum. Nemalé oblibě v zahraničí se těší kleriky. V Česku především alby (zvláště s kapucí), jež jsou objednávány nejenom kněžími, ale i laiky. Dodací lhůta je 7 – 28 pracovních dnů, pokud není u zboží uvedeno jinak. Zásilka je odesílána prostřednictvím České pošty nebo kurýrem. Novinkou je možnost zaslat objednané zboží jako dárek na jinou adresu než adresu objednávajícího. Tato služba stojí 70 Kč. V případě objednání dárku není dovolená zásilka na dobírku. Způsoby platby jsou standardní jako všude jinde.

Kněžské košile patří mezi nejprodávanější zboží

A co je největší plus? Originalita. Český internet nezná žádný obchod s touto tematikou, kde by bylo možné nakupovat liturgické předměty on-line. Obchůdek u Sv. Isidora je originál.

Hlavním nedostatkem je špatné grafické zpracování a nepřehlednost. Věřím, že se brzy podaří dát mu lepší kabát, který by ladil se sortimentem. Ne jako nyní, kdy vypadá nevkusně, navíc se světcem nevhodně vyjádřeným komiksově.
Nicméně klady převažují, což je potěšující. Nebojte se jej tedy navštívit; má otevřeno nonstop!

Nákupem v liturgickém obchůdku můžete podpořit portál ChristNet.eu. Na ChN půjde 20% ze zisku prodeje. Nechcete-li ale nakupovat, nejlépe nás podpoříte přímým darem. Děkujeme Vám. Související články o sortimentu a nabídce liturgického obchodu.