Jakým způsobem měl porušovat kameraman a režisér Matěj Liška etiku. V bulvárech se titulky shodovaly na slovech „sexuální obtěžování“?

Bulvár to z části přizpůsobil své podobě. Mě osobně nebyly příjemné urážky Matěje Lišky na adresu mého manžela. Mě například uvítal řečí: "že si mě vybral jako blonďatou pipku" a že pořad nedokáže snad ani dotočit, jak jsem pěkná. Když jsme šla do solária, tak jestli do solária mohou dva, nebo když jsem plánovala svůj den volna, tak mi nabízel společný oběd.
Následovaly výhrůžky typu:" že mi bude město malé, jaký střih dělá kouzla". K tomu patří i jeho pohledy a jiné drobné narážky. Za 4 dny jsem znala jeho milostný život, aniž bych o to stála. Prostě nerespektoval mou osobu a choval se ke mně nadřazeně.
Když jsme mu nevyšla vstříc, byl drzý a často se uchyloval k výhrůžkám. Pak se zas snažil účelově získat důvěru. Nevím o co mu šlo, možná bych ho teď hodnotila jako mladého puberťáka, který nedostal svou hračku.
Někde na internetu jsem se i dočetla, že měl uzavřenou sázku, zda mě dostane "do postele". Kde je pravda ví už asi jenom on a jeho kamarádi.

Mezi osma očima se natáčelo i s režisérem Matějem Liškou, jak si vysvětlujete fakt, že to nakonec v pořadu chybělo a že mohlo dojít k manipulaci a cenzuře ze strany Novy, respektive paní producentky Rezkové?

Než se točilo 8 očí, byl více jak hodinový pohovor s Matějem Liškou za účasti všech kameramanů, režiséru a hlavní produkční p. Rezkové. Matěj Liška se v rámci rozhovoru s manželem, k některým věcem přiznal. Vůbec nebyla řeč o ukončení, jel se vyřešit problém a najít schůdné řešení jak pokračovat. Já i Veronika jsme měli věci ještě v jiných rodinách. 8 očí bylo pro diváky podivných, můj názor tam byl zkrácen, názor Jirky na Martina byl zcela vystřižen. Někteří postřehli, že jsem byla zaražená a žádný problém tam nebyl vidět. Děti se daly zvládnout a jediné co jsem chtěla, aby tam byl Martin a srovnával si je sám. Měli se tendenci prát mezi sebou a nadávat si a do toho jsem odmítala zasahovat.

O čem přesně jste právě s Matějem Liškou Mezi osma očima hovořili?

Probíralo se tam jeho chování, to co řekl, co řekl i před kamerou. Manžel si tam s ním vyříkával právní okolnosti a upozornil ho, že může být rád, že vše neskončí na Policii. K některým věcem se přiznal. Samozřejmě mnoho věcí se odehrálo mezi 4 očima a bez kamer. Takže se převážně probíralo co se dá prokázat.
Pokud policie zahájí vyšetřování , jsem ochotna se podrobit výslechu na detektoru lži. Obávám se, že s tímto bude souhlasit jenom naše rodina.

Jak byste charakterizovala chápání pořadu Výměna manželek veřejností? Co bylo pro tak mladou ženu, jako jste Vy nejhorší?

Mám pocit, že je výměna chápána jako opravdová reality, díky které se rodiny zamýšlejí i nad chodem vlastní rodin a snaží se je vylepšit. Jakékoliv upravování rodin na základě fikce je ovšem nebezpečné a podle mě to může slušně fungující rodinu rozvrátit.
Jinak pořad Výměna manželek, už má na svědomí několik rozvodů a dětí, kteří žijí v rozvrácených rodinách. Co vím, tak tam jsou i nějaké sebevraždy. Naší rodinu to tolik nenabouralo, protože od prvopočátku našeho soužití stojí při sobě a jeden za druhého dýchá. Zjistila jsme, že jsem nebyla připravená na chování Matěje Lišky a díky tomu jsem žila ve strachu. Je těžké se tvářit, že s nic neděje, po výhrůžkách si dáváte pozor na dvojsmyslný význam slov, které vyslovíte. Při tom si musíte dávat pozor na prudké chování Martina a snažit se ho nerozčílit.
Na druhou stranu jsem ráda, že řada lidí píše a cení si našeho postoje ! Myslím, že má každý právo na to, dozvědět se, jak taková reality funguje ve skutečnosti.

Povězte našim čtenářům, v jakém stavu se nyní nachází váš soudní spor s TV NOVA? A jaké kroky učiníte do budoucna?

Byla podána stížnost RRTV a pevně věřím, že nebude tento úřad trpět takovéto pořady , které ponižují a ubližují rodinám. Dále jsem celou věc předala PČR a uvidíme, jak zde funguje právo a jestli NOVA vydá veškeré záznamy z natáčení. Na druhou stranu si každý musí uvědomit, že v opozici stojí mediální gigant s obrovským politickým vlivem a vlivem na policejní složky a výsledek žalob v naší zemi je vždy nejistý.

Vzkázala byste něco těm, kteří uvažují, že se přihlásí do Výměny manželek?

Myslím, že již se teď může každý svobodně rozhodnout, zda-li se chce přihlásit případně do další řady. Naše rodina nevěděla o zákulisí a jak to vše funguje při natáčení. Předešlé rodiny se nikdy veřejně neozvaly, a proto to nebylo možné kdekoliv dohledat. Pokud se teď někdo rozhodne musí zvážit riziko, které ho může čekat a zdali těch pár desítek tisíc stojí za případné ponižování. Manžel měl pohodový štáb, ale u nás byl režisér bez zásad slušného chování. Je to tedy trochu sázka do loterie. V každém případě jste obětí již předem připraveného scénáře a nepůjde o prezentovaní vaší rodiny či myšlenek.

Vzkázala byste něco, co ještě nebylo řečeno, TV NOVA?

Nova jako taková, mě svým postojem zklamala. Očekávala jsem, že odsoudí chování Matěje Lišky (na vlastních záznamech toho měla dost k posouzení) a jménem televize se omluví. Pokud toto neumí, nevím proč točí pořady Občanské judo a Na vlastní oči. Po této zkušenosti jsem si uvědomila, že člověk neví , na co se dívá a kde je pravda.Tímto Novu považuji za bulvární Médium a přirovnávám ji k deníku Blesk. Pokud dokáže zapírat okolnosti kolem ukončení, nezaslouží si hodnocení renomovaného média ani ve zpravodajství