Bude nám nosit místo Ježíška dárky malý Mohamed?!

Tomáš Zdechovský
Autor: Facebook.com

Němečtí zelení by za své nápady zasloužili titul: Ještě větší blbci, než jsme doufali. Poté, co někteří jejich členové v minulosti podporovali myšlenku, aby na veřejných místech na Vánoce nebyly jesličky nebo vánoční stromy, které údajně narušují náboženské soužití, přišel nyní jejich poslanec Omid Nouripour s myšlenkou, že se mají v kostelech zpívat islámské písně a v mešitě vánoční koledy.

Poslanec Omid Nouripour je hlava pomazaná a řada jeho myšlenek a názorů opravdu stojí za to. Následovat bude nejspíše další myšlenka, že bychom měli přestat slavit Velikonoce. Co kdyby náhodou křesťanský vliv těchto svátků negativně zapůsobil na samotného poslance, který svými nápady „baví“ již několik let německou politickou scénu!

Podobné nápady dialogu nepomáhají

Osobně nesouhlasím s primitivním antiislamismem útočícím na všechny muslimy a házejícím všechny věřící do jednoho pytle.  Ale podobné nápady rozhodně dialogu nepomáhají. Jen utvrzují lidi, sledující popravy Islámského státu na území Iráku a Sýrie, v myšlence, že islám začíná být nebezpečný.

Demokratická Evropa nikomu nezakazuje slavit Vánoce, nepronásleduje muslimy a nikterak je neomezuje v jejich činnosti. Každý si tak může slavit, co chce a jak chce. Nicméně ti, co udržují staleté tradice křesťanské Evropy, by ve slavení Vánoc neměli být omezováni.

Jakékoliv zásahy do tradic a zvyků lidé velmi citlivě vnímají. A zákazy stromečků, betlémů a náboženských symbolů v historicky křesťanské Evropě budou negativně působit i na nevěřící. A pokud se v německých Drážďanech, kde žije paradoxně nejméně početná muslimská komunita, zvedá největší odpor proti muslimům (Pegida), je to především důsledek přihlouplé politiky stran, jako jsou zelení, kteří se snaží násilně dostat mezi lidi něco, co sem nepatří.

Přejme poslanci zdraví, hlavně duševní

Ať se v České republice snažili komunisté sebevíc, dárky nám nepřestal nosit Ježíšek a moderní koledy s Dědou Mrázem nenahradily nejkrásnější vánoční píseň: Narodil se Kristus Pán. Prostě do našich tradic si lidé nenechali zasahovat politikou a tak to bude i v případě výše zmíněného nápadu.

Samozřejmě, že nebudu proti, pokud si poslanec Nouripour v rámci Vánoc vezme domů jednoho bojovníka ISIS a stráví s ním několik dní o náboženském dialogu. Třeba si s ním příjemně popovídá, a pokud to přežije, tak nám o tom podá zprávu.

A abych nekončil na Vánoce negativně, dovolte mi na závěr popřát německému poslanci strany zelených, Omidu Nouripourovi, hodně zdraví. Především toho duševního.

Přeji hezký den a veselou mysl!

Tomáš Zdechovský je poslancem Evropského parlamentu. Bývalý šéfredaktor magazínu Christnet.eu. Iniciátor akce Zachraňte Ježíška!

Články v rubrice Areopag vyjadřují osobní názory autora.