Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V rámci teologického dialogu se starobylými východními církvemi vychází nový dokument o svátostech

Ze světa

V rámci teologického dialogu se starobylými východními církvemi vychází nový dokument o svátostech

Vlastní zpráva / 2. 2. 2023 19:56

Smíšená mezinárodní komise pro teologický dialog mezi katolickou církví a starobylými východními církvemi zveřejnila koncem ledna 2023 nový dokument s názvem „Svátosti v životě církve“. Dokument odráží „širokou shodu... jak v teologii, tak v praxi svátostí“, na jejímž základě doporučuje větší pastorační spolupráci.

Ze světa

Papež v Kongu kritizoval vykořisťování Afriky a milice z východu země

ČTK / 31. 1. 2023 23:41

Papež v Kongu kritizoval vykořisťování Afriky a milice z východu země Papež František, který dnes v Kongu zahájil šestidenní návštěvu Afriky, v projevu v prezidentském paláci v Kinshase odmítl vykořisťování Afriky. Podle papeže, který je očekáván rovněž v Jižním Súdánu, bohaté země nemohou nadále ignorovat tragický osud mnoha afrických států.

Ze světa

Papež se vydává na odloženou šestidenní návštěvu Konga a Jižního Súdánu

ČTK/red / 31. 1. 2023 9:41

Papež se vydává na odloženou šestidenní návštěvu Konga a Jižního Súdánu Papež František se dnes vydává na šestidenní cestu do Konga a Jižního Súdánu. Původně se měla uskutečnit už loni v červenci, ale kvůli papežovým zdravotním potížím ji Vatikán tři týdny před jejím začátkem zrušil.

Domácí zpravodajství

Nově zvolenému prezidentovi blahopřáli i představitelé dalších církví

ČTK, red. / 30. 1. 2023 22:11

Nově zvolenému prezidentovi blahopřáli i představitelé dalších církví Ke zvolení prezidentem republiky blahopřál Petru Pavlovi patriarcha Církve československé husitské Tomáš Butta. Již dříve pogratuloval Pavlovi i pražský arcibiskup Jan Graubner a jeho předchůdce, kardinál Dominik Duka. S gratulací se připojil i biskup Starokatolické církve  Pavel B. Stránský

Ze světa

Přes 300 spolupracovníků katolické církve v Německu se během roku přihlásilo k LGBT+ orientaci

Vlastní zpráva / 30. 1. 2023 23:38

Přes 300 spolupracovníků katolické církve v Německu se během roku přihlásilo k LGBT+ orientaci Německá Iniciativa #OutIn Church slaví první výročí. Mimo jiné i díky ní se podařilo prosadit změny v německém církevním pracovním právu. Na konci ledna 2022 udělalo 125 zaměstnanců a spolupracovníků římskokatolické církve v Německu coming out a přihlásili se k menšinové sexuální orientaci. Hlavním heslo iniciativy znělo Pro církev beze strachu. Německá biskupská konference iniciativu uvítala jako součást Synodální cesty.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)