Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František se stal osobností roku časopisu Time

Domácí zpravodajství

Papež František se stal osobností roku časopisu Time

ČTK / 11. 12. 2013 14:47

Papež František se stal osobností roku amerického časopisu Time. Časopis dnes na svém webu napsal, že papež, který přijal jméno skromného světce, je "superhvězdou připravenou změnit místo, kde se změna měří stoletími". František byl do čela katolické církve zvolen letos v březnu. 

Domácí zpravodajství

Brno: V jezuitském kostele vznikají varhany, které se zařadí k nejlepším v Česku

ČTK / 11. 12. 2013 14:35

Brno: V jezuitském kostele vznikají varhany, které se zařadí k nejlepším v Česku Švýcarští řemeslníci instalují v kostele Nanebevzetí Panny Marie v centru Brna varhany, které se zařadí k nejlepším v Česku. Poprvé se naplno rozezní příští rok v červnu při svěcení a inauguračním koncertu, poté budou sloužit při bohoslužbách i festivalech. Potřebných 36 milionů korun získává Nadační fond Campianus z dotací i drobných darů.

Ze světa

Katolická církev bude mít tři nové blahoslavené

Radiovaticana.cz / 11. 12. 2013 11:54

Katolická církev bude mít tři nové blahoslavené Papež František v pondělí dopoledne přijal kardinála Angela Amata, prefekta Kongregace pro blahořečení a svatořečení. V průběhu audience papež schválil dekrety, které se týkají tři nových blahoslavených a dále uznávají heroické ctnosti deseti Božích služebníků – pěti mužů a pěti žen.

Domácí zpravodajství

Kardinál Duka navštíví Vatikán a patrně se zúčastní i rozsvícení vánočního stromu

Apha.cz / 11. 12. 2013 11:15

Kardinál Dominik Duka navštíví ve dnech od 12. do 16. prosince pracovně Vatikán. Kromě jednání s vatikánskými úřady se setká s bývalým papežem Benediktem XVI. a bude koncelebrovat liturgii se současným papežem Františkem. Pokud to pracovní povinnosti dovolí, měl by kardinál Duka být rovněž přítomen slavnostnímu rozsvícení vánočního stromu z České republiky, který od 5. prosince stojí díky bavorské obci Waldmünchen na Svatopetrském náměstí ve Vatikánu.

Ze světa

Vatikánské finančnictví již plně odpovídá mezinárodním standardům proti praní špinavých peněz

Radiovaticana.cz / 11. 12. 2013 11:07

Vatikánské finančnictví již plně odpovídá mezinárodním standardům proti praní špinavých peněz Moneyval, tedy Výbor expertů pro hodnocení opatření proti praní špinavých peněz a financování terorismu, v těchto dnech předložil na svém zasedání druhou zprávu, která posuzuje situaci v oblasti finančních mechanismů Vatikánu. Podle ní již finančnictví Svatého stolce plně odpovídá mezinárodním standardům zamezujícím praní špinavých peněz.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)