Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Plzeňský magistrát chce darovat na nové zvony pro katedrálu čtvrt milionu korun

Domácí zpravodajství

Plzeňský magistrát chce darovat na nové zvony pro katedrálu čtvrt milionu korun

ČTK / 28. 11. 2013 15:22

Dar 250.000 korun chce dát město Plzeň místní římskokatolické farnosti na pořízení nových zvonů pro katedrálu svatého Bartoloměje. Rozhodli o tom včera radní, jejich návrh musí potvrdit ještě zastupitelé, řekla dnes ČTK mluvčí magistrátu Zdeňka Kubalová. 

Domácí zpravodajství

Augustiniáni žádají po Správě KRNAP návrat pozemků

ČTK / 27. 11. 2013 16:59

Augustiniáni žádají po Správě KRNAP návrat pozemků Řád svatého Augustina požaduje v rámci církevních restitucích po Správě Krkonošského národního parku (KRNAP) vydání několika pozemků a jednoho objektu. Mluvčí správy KRNAP Radek Drahný dnes ČTK řekl, že správa je připravená o vydání majetku dále jednat.

Domácí zpravodajství

Církve podaly 2580 žádostí o navrácení majetku

ČTK / 27. 11. 2013 16:28

Církve podaly 2580 žádostí o navrácení majetku Dalších 158 žádostí o vydání majetku dostaly úřady od církevních společností v týdnu od 14. do 21. listopadu. Jde v nich o 3812 pozemků a dvě stavby. Souhrn žádostí evidovaných Státním pozemkovým úřadem dnes zveřejnilo ministerstvo kultury na svém webu. Čas na podávání žádostí mají do konce roku.

Domácí zpravodajství

Holub: Církev chystá rezervní a solidární fond

ČTK / 27. 11. 2013 16:23

Holub: Církev chystá rezervní a solidární fond Vedle investičního fondu, který bude využívat část peněz z církevních restitucí, chystá katolická církev také zřízení dalších dvou fondů, rezervního a solidárního. Počítá s tím Česká biskupská konference (ČBK), zjistila ČTK. Zatímco rezervní fond má sloužit diecézím pro nenadálé situace, solidární fond bude sloužit k tomu, aby skrz něj bohatší diecéze pomáhaly těm chudším.

Domácí zpravodajství

Pracovní skupina ČSSD a hnutí ANO má s církvemi o majetkovém vyrovnání jednat za dva týdny

ČTK / 26. 11. 2013 16:17

Pracovní skupina ČSSD a hnutí ANO má s církvemi o majetkovém vyrovnání jednat za dva týdny Pětičlenná pracovní skupina sociální demokracie a hnutí ANO by poprvé se zástupci náboženských organizací mohla o majetkovém vyrovnání jednat asi za dva týdny. Do té doby se podle místopředsedkyně ČSSD Aleny Gajdůškové, která stojí v čele skupiny, bude na vyjednávání připravovat konzultacemi s odborníky. Gajdůšková věří, že se věc podaří vyřešit dohodou a nebude třeba soudních sporů. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 73)