Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vatikán poprvé veřejně prezentoval fragmenty kostí sv. Petra

Ze světa

Vatikán poprvé veřejně prezentoval fragmenty kostí sv. Petra

ČTK / 24. 11. 2013 12:05

Vatikán poprvé veřejně prezentoval údajné fragmenty kostí apoštola Petra, prvního papeže katolické církve. Několik úlomků bylo uloženo ve šperkovnici zasazené do bronzové kazety vedle oltáře, u něhož dnes papež František sloužil mši.

Kultura

Nová kniha mapuje gotické kostely rožmberského panství

ČTK / 23. 11. 2013 14:25

Nová kniha mapuje gotické kostely rožmberského panství Po více než deseti letech studia sakrální architektury v jižních Čechách a sousedních regionech vydává Národní památkový ústav knihu, která se zabývá souborem pozdně gotických kostelů postavených na přelomu 15. a 16. století v rožmberském panství.

Ze světa

Institut v Žakovcích nemůže přijmout peníze za Bezákovu knihu, podle diecéze jsou nemorální

Vlastní zpráva / 23. 11. 2013 1:03

Institut v Žakovcích nemůže přijmout peníze za Bezákovu knihu, podle diecéze jsou nemorální Zisk z prodeje knihy rozhovorů mezi slovenskou novinářkou Marií Vrabcovou a arcibiskupem Róbertem Bezákem Vyznanie neskončí v charitativním Institutu Krista Velekněze v Žakovcích v slovenském okrese Kežmarok, jak autoři původně zamýšleli, Spišská diecéze totiž dar odmítla s tím, že je podle ní nemorální.

Domácí zpravodajství

Olomouc: Den arcidiecéze zítra připomene 950. výročí biskupství a zakončení Roku víry

Ado.cz / 22. 11. 2013 15:29

Olomouc: Den arcidiecéze zítra připomene 950. výročí biskupství a zakončení Roku víry  Jako ukončení celosvětového Roku víry a zároveň vrchol letošní připomínky 950. výročí obnovení olomouckého biskupství se bude zítra v Olomouci slavit „Den arcidiecéze“. Celodenní program poskytne věřícím bohatou nabídku duchovních i kulturních akcí a své dveře jim otevře také řada kostelů a dalších budov.

Domácí zpravodajství

O majetkovém vyrovnání bude s církvemi za ČSSD vyjednávat Gajdůšková

ČTK / 22. 11. 2013 15:02

O majetkovém vyrovnání bude s církvemi za ČSSD vyjednávat Gajdůšková ČSSD vyšle jako hlavní vyjednavačku do pracovní skupiny pro debatu o případných změnách církevních restitucí místopředsedkyni Alenu Gajdůškovou. V nejbližších dnech sociální demokraté určí další členy skupiny. Novinářům to po dnešním jednání stranického grémia řekl místopředseda ČSSD Lubomír Zaorálek.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)