Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Limburský biskup nemusí před soud pro křivou výpověď, když zaplatí pokutu

Ze světa

Limburský biskup nemusí před soud pro křivou výpověď, když zaplatí pokutu

ČTK / 18. 11. 2013 17:48

Soud v Hamburku předběžně zastavil trestní řízení proti německému biskupovi Franzi-Peteru Tebartzi-van Elstovi, kterého Vatikán v říjnu poslal do dočasného vyhnanství kvůli skandálu s předraženou rezidencí v Limburgu. Kontroverzní duchovní byl podezřelý z křivé výpovědi ohledně jeho luxusního letu do Indie. Aby se vyhnul soudnímu projednávání svého případu, musí biskup zaplatit 20.000 eur (zhruba 543.000 Kč), oznámil dnes vrchní zemský soud v Hamburku. 

Ze světa

Vánoční strom pro papeže pochází z Bavorska, poblíž hranic s ČR

ČTK / 18. 11. 2013 17:42

Vánoční strom pro papeže pochází z Bavorska, poblíž hranic s ČR Vánoční strom pro papeže Františka, který bude o svátcích zdobit Svatopetrské náměstí, vyrostl v bavorském městečku Waldmünchen, jen několik kilometrů od českých hranic. Informovala o tom dnes katolická zpravodajská agentura Kathpress.

Domácí zpravodajství

Zástupci církví se ve čtvrtek setkají s ČSSD kvůli revizi majetkového vyrovnání

ČTK / 18. 11. 2013 14:44

Zástupci církví se ve čtvrtek setkají s ČSSD kvůli revizi majetkového vyrovnání Kvůli majetkovému vyrovnání se církve a ČSSD sejdou ve čtvrtek, schůzky se zúčastní zástupci České biskupské konference (ČBK), Federace židovských obcí a Ekumenické rady církví. O setkání požádal předseda sociálních demokratů Bohuslav Sobotka, jehož strana usiluje o revizi církevních restitucí vyjednaných předchozí vládou Petra Nečase (ODS). ČSSD by ráda snížila finanční kompenzace nebo vyňala Hrad z restitucí. 

Ze světa

Arcibiskup Pietro Parolin nastoupil do úřadu státního sekretáře Svatého stolce

Radiovaticana.cz / 18. 11. 2013 12:40

Arcibiskup Pietro Parolin nastoupil do úřadu státního sekretáře Svatého stolce Ve vatikánském Domě sv. Marty se v sobotu ubytoval nový státní sekretář Svatého stolce, arcibiskup Pietro Parolin. Jak informoval tiskový mluvčí P. Lombardi, v pondělí mons. Parolin zahájí pracovní činnost ve své kanceláři v Apoštolském paláci. Dosud není jisté, zda se také nastěhuje do oficiálního služebního bytu v témže paláci.

Ze světa

Finanční dozorčí úřad pokračuje v očišťování vatikánské banky

Radiovaticana.cz / 18. 11. 2013 12:13

Finanční dozorčí úřad pokračuje v očišťování vatikánské banky "Ve Vatikánu všeobecně vnímám dostatečnou politickou podporu", uvedl pro páteční vydání deníku Neue Zürcher Zeitung ředitel vatikánského Finančního dozorčího úřadu René Brülhart. Ten poskytl obsáhlý rozhovor hospodářské příloze švýcarského listu. Vysvětluje v něm, že opatření proti praní špinavých peněz jsou v případě Svatého stolce na velmi dobré cestě. Dokazuje to podstatně vyšší počet odhalených podezřelých finančních transakcí za letoší rok než pouhých šest případů vloni. Brülhart chce o předložit konkrétní čísla na konci tohoto roku.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)