Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Pozemkový úřad zpochybňuje dva restituční nároky církve

Domácí zpravodajství

Pozemkový úřad zpochybňuje dva restituční nároky církve

ČTK / 23. 9. 2013 17:01

Státní pozemkový úřad eviduje v rámci restitučního vydávání majetku církvím zatím dvě žádosti, u kterých je kvůli nejistému datu zabavení pozemků zpochybněno, zda jsou oprávněné. ČTK to dnes řekla ředitelka kanceláře ústředního ředitele úřadu Petra Horáková.

Ze světa

Soud potvrdil peněžitý trest biskupu Williamsonovi

ČTK / 23. 9. 2013 16:56

Soud potvrdil peněžitý trest biskupu Williamsonovi Odvolací soud v německém Řezně dnes potvrdil peněžní trest uložený v lednu nižší soudní instancí britskému popírači holokaustu Richardu Williamsonovi. Za výroky zpochybňující existenci plynových komor a vyvraždění více než šesti milionů Židů nacisty musí kontroverzní katolický duchovní Williamson zaplatit pokutu ve výši 1800 eur.

Ze světa

Při útoku proti křesťanské komunitě v Pákistánu zahynulo 78 osob

ČTK / 23. 9. 2013 6:59

Nejméně 78 lidí bylo včera zabito a 130 zraněno při pumovém útoku dvou sebevražedných atentátníků před kostelem v Péšávaru na severozápadě Pákistánu. Mezi oběťmi masakru v křesťanském objektu je i 34 žen a sedm dětí. K historicky nejkrvavějšímu útoku proti křesťanské komunitě v zemi se podle agentury AP přihlásila pákistánská odnož radikálního hnutí Taliban.

Ze světa

Papež na Sardinii kritizoval "zbožňování peněz"

ČTK / 23. 9. 2013 6:56

Papež na Sardinii kritizoval Papež František včera při jednodenní cestě na Sardinii nezvykle ostře kritizoval globální ekonomický systém a "zbožňování peněz". Zároveň dodával odvahu nezaměstnaným, aby neztráceli naději a bojovali o práci. Na úvod návštěvy Cagliari - správního střediska tohoto italského ostrova sužovaného krizí - promluvil podle agentury Reuters spatra k desítkám tisíc nezaměstnaných, kteří si postěžovali na svou situaci.

Domácí zpravodajství

Církev československá husitská opětovně zvolila patriarchu Buttu

ČTK / 23. 9. 2013 6:51

Církev československá husitská opětovně zvolila patriarchu Buttu Církev československá husitská si v sobotu v Praze opět do svého čela zvolila patriarchu Tomáše Buttu. Ten úřada zastává již od roku 2006. Slavnostně bude Butta uveden do úřadu 28. září v Chrámu svatého Mikuláše na Staroměstském náměstí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)