Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Církve požádaly ke čtvrtku o vrácení 11.272 pozemků

Domácí zpravodajství

Církve požádaly ke čtvrtku o vrácení 11.272 pozemků

ČTK / 2. 8. 2013 12:52

Státní pozemkový úřad (SPÚ) ke čtvrtku eviduje žádosti o vydání celkem 11.272 pozemků v rámci církevních restitucí, za týden jich tak přibylo zhruba 800. Z aktuálního seznamu na webu úřadu vyplývá, že o vrácení majetku v uplynulém týdnu požádaly olomoucká Metropolitní kapitula u svatého Václava, Kongregace sester Těšitelek Božského Srdce Ježíšova, olomoucké arcibiskupství, břevnovští benediktini, strahovští premonstráti a křižovníci.

Ze světa

Papež: Mladý člověk je ze své podstaty nekonformní, a já to považuji za krásné

Radiovaticana.cz/red / 2. 8. 2013 8:39

Papež: Mladý člověk je ze své podstaty nekonformní, a já to považuji za krásné Papež František okomentoval v interviewu televizní stanice Rede Globo, které bylo vysíláno poslední den jeho návštěvy v Brazílii i nespokojenost a protesty, které v současné době ovládají brazilskou společnost.

Domácí zpravodajství

V Hradci začíná proces blahořečení Josefa Toufara, postulátorem byl jmenován Petráček

Bihk.cz / 1. 8. 2013 17:06

V Hradci začíná proces blahořečení Josefa Toufara, postulátorem byl jmenován Petráček V královehradecké diecézi pomalu začíná proces blahořečení umučeného kněze Josefa Toufara. Pražská arcidiecéze, na jejímž území Toufar zemřel, oficiálně předala kauzu do Hradce. Postulátorem kauzy jmenoval biskup Jan Vokál docenta Tomáše Petráčka.

Ze světa

Papež se vyjádřil vstřícně k homosexuálům, nechci je soudit, řekl

ČTK / 29. 7. 2013 15:04

Papež se vyjádřil vstřícně k homosexuálům, nechci je soudit, řekl Papež František se na své zpáteční cestě z Brazílie nezvykle otevřeně a vstřícně vyjádřil k problematice vztahu církve k homosexuálům. Podle něj by církev neměla věřící soudit na základě sexuální orientace, a to ani v případě, že se jedná o kněží.

Domácí zpravodajství

V Babicích bude odhalena busta popraveného kněze Drboly

ČTK / 29. 7. 2013 14:59

V Babicích bude odhalena busta popraveného kněze Drboly V Babicích na Třebíčsku bude v sobotu odhalena busta kněze Václava Drboly, který byl před dvaašedesáti lety popraven komunistickým režimem. Patří mezi odsouzené k nejvyššímu trestu ve zinscenovaném procesu v souvislosti s takzvaným babickým případem z roku 1951.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 51)