Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež vyzval Putina, aby zastavil kolotoč násilí a smrti na Ukrajině

Ze světa

Papež vyzval Putina, aby zastavil kolotoč násilí a smrti na Ukrajině

ČTK / 3. 10. 2022 9:16

Papež František vyzval ruského prezidenta Vladimira Putina, aby „zastavil kolotoč násilí a smrti na Ukrajině“. Odsoudil i hrozbu jaderné války, kterou označil za „absurdní“.

Ze světa

Papež předal Moskvě požadavky Ukrajinců na osvobození zajatců

ČTK / 1. 10. 2022 22:15

Papež předal Moskvě požadavky Ukrajinců na osvobození zajatců Papež František tvrdí, že se zapojil do jednání o výměně zajatců mezi Ukrajinou a Ruskem a že Moskvě předal požadavky ukrajinské strany. Papež to řekl při setkání s jezuity z ruské oblasti. Na seznamu, který mu předal ukrajinský představitel, bylo podle papeže 300 jmen. Moskva jich na konci září nakonec osvobodila zhruba 200.

Domácí zpravodajství

Pastoral Brothers dostali medaili od předsedy Senátu

Vlastní zpráva / 29. 9. 2022 13:38

Pastoral Brothers dostali medaili od předsedy Senátu Dva evangeličtí faráři Karel Müller a Jakub Helebrant (rozený Malý), které znají jejich fanoušci ze sociálních sítí a videí jako dvojici Pastoral Brothers, dostali u příležitosti svátku sv. Václava Stříbrnou medaili od předsedy Senátu PČR Miloše Vystrčila.

Ze světa

Biskup Baxant při audienci českých poutníků předal papeži skleněnou přilbici sv. Václava

ČTK, red. / 28. 9. 2022 15:52

Biskup Baxant při audienci českých poutníků předal papeži skleněnou přilbici sv. Václava Svatováclavské oslavy začaly dnes v Římě účastí českých poutníků na generální audienci s papežem Františkem. Poutníci mu přivezli dar od českých sklářů, který připomíná sv. Václava, patrona české země. Po audienci ho papeži předal litoměřický biskup Jan Baxant. Oslavy českého patrona sv. Václava pořádají Češi v Římě každoročně, ty letošní jsou spojené s českým předsednictvím v Radě Evropské unie.

Domácí zpravodajství

Pražský arcibiskup Jan Graubner poprvé předsedal svatováclavské liturgii ve Staré Boleslavi

ČTK, red. / 28. 9. 2022 15:17

Pražský arcibiskup Jan Graubner poprvé předsedal svatováclavské liturgii ve Staré Boleslavi Ve Staré Boleslavi na Mariánském náměstí si dnes lidé při poutní bohoslužbě připomněli odkaz českého patrona svatého Václava. Nedaleko kostela, kde byl před 1087 lety kníže zavražděn, se liturgie v silném vytrvalém dešti účastnily stovky lidí schovaných pod deštníky a v pláštěnkách. Bohoslužbě předsedal pražský arcibiskup Jan Graubner.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)