Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Dodávky zbraní na sebeobranu jsou morálně přijatelné, řekl papež při návratu z Kazachstánu

Ze světa

Dodávky zbraní na sebeobranu jsou morálně přijatelné, řekl papež při návratu z Kazachstánu

ČTK, vatikannews, red. / 16. 9. 2022 9:38

Dodávky zbraní Ukrajině jsou morálně přijatelné, protože zemi pomáhají bránit se ruské agresi. Řekl to včera papež František novinářům na palubě letounu, jímž se vracel ze světového setkání náboženských vůdců v Kazachstánu. Papež také vyzval Kyjev k otevřenosti vůči případnému dialogu s Moskvou, i když je to pro Ukrajinu obtížné.

Domácí zpravodajství

Církevní školy dostanou od ministerstva na ukrajinské dětí dotaci 40 milionů Kč

ČTK / 15. 9. 2022 9:57

Církevní školy dostanou od ministerstva na ukrajinské dětí dotaci 40 milionů Kč Ministerstvo školství poskytne církevním školám dotaci na integraci dětí z Ukrajiny. Rozdělit si budou moct 40 milionů korun. Žádat o peníze mohou do 11. listopadu, vyplácet se jim budou na aktivity, které pro ukrajinské uprchlíky zorganizovaly od 1. března do konce letošního roku.

Ze světa

Tomáš Halík promluví v Římě na kurzu formace pro nové biskupy

ČKA / 14. 9. 2022 12:41

Tomáš Halík promluví v Římě na kurzu formace pro nové biskupy V prvních týdnech září se v Římě koná v prostorách univerzity Regina Apostolorum každoroční formační kurz pro nové biskupy, Dohromady se ho účastní asi 320 biskupů ze všech kontinentů. V rámci druhého týdne – pro biskupy z Evropy, USA, Kanady, Jižní Ameriky, Austrálie a Oceánie – byl mons. Tomáš Halík pozván pronést 14. září přednášku o "znameních doby a úloze církve". 

Ze světa

Papež František přiletěl na návštěvu Kazachstánu. Zúčastní se setkání náboženských představitelů

ČTK / 14. 9. 2022 0:35

Papež František přiletěl na návštěvu Kazachstánu. Zúčastní se setkání náboženských představitelů Papež František dnes přiletěl na třídenní návštěvu Kazachstánu, kde se zúčastní světového setkání náboženských vůdců. Kvůli bolestem kolena je na invalidním vozíku, po příletu se vydal na jednání s kazachstánským prezidentem Kasymem-Žomartem Tokajevem.

Domácí zpravodajství

Biskupové radí volit ty, kdo slouží občanům a nepřináší příliš jednoduchá řešení

ČTK / 13. 9. 2022 19:32

Biskupové radí volit ty, kdo slouží občanům a nepřináší příliš jednoduchá řešení Čeští a moravští biskupové apelují na věřící, aby v nadcházejících volbách věnovali svou pozornost těm, kdo se nějakým způsobem již osvědčili ve službě svým spoluobčanům a také těm, kteří nepřinášejí příliš jednoduchá řešení a nestaví se do role spasitelů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)