Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Policie v Nikaragui diskriminuje církev

Ze světa

Policie v Nikaragui diskriminuje církev

ČTK / 14. 8. 2022 21:40

Nikaragujská policie už týden znemožňuje katolickému biskupovi v Matagalpě Rolandovi Álvarezovi opustit své sídlo. Álvarez patří k nejkritičtějším představitelům katolické církve vůči vládě prezidenta Daniela Ortegy a úřady ho viní z aktivit, které destabilizují zemi. Církevnímu hodnostáři vyjádřili podporu další biskupové i věřící, Vatikán zatím k případu mlčí.

Ze světa

Při požáru v egyptském kostele podle koptské církve zahynuly desítky lidí

ČTK / 14. 8. 2022 20:00

Při požáru v egyptském kostele podle koptské církve zahynuly desítky lidí Při požáru koptského kostela v egyptském městě Gíza dnes zahynulo nejméně 41 lidí a dalších nejméně 14 jich bylo zraněno. Požár způsobený elektrickým zkratem propukl ve chvíli, kdy se v kostele Abú Sífína v hustě zalidněné dělnické čtvrti Imbába shromáždilo k bohoslužbě zhruba 5000 věřících.

Ze světa

Až 85 procent Japonců nesouhlasí s vazbami politiků na Církev sjednocení

ČTK / 14. 8. 2022 19:55

Až 85 procent Japonců nesouhlasí s vazbami politiků na Církev sjednocení Až 85 procent respondentů průzkumu agentury Kjódó v Japonsku nesouhlasí s tím, aby měli politici vazby na organizaci jménem Církev sjednocení, známou také jako Moonova sekta, o níž se začalo mluvit v souvislosti s vraždou expremiéra Šinzó Abeho. 

Kultura

Poesiomaty vyprávějí příběhy či zpívají u kostelů v pohraničí

ČTK / 14. 8. 2022 10:09

Poesiomaty vyprávějí příběhy či zpívají u kostelů v pohraničí Sedm Poesiomatů, tedy přístrojů, které recitují, zpívají, zvoní či vyprávějí příběhy o odsunu německého obyvatelstva po druhé světové válce, je nově umístěno u opuštěných kostelů v pohraničí. Nový projekt spolku Piána na ulici kavárníka Ondřeje Kobzy poukazuje také na příběhy jednotlivců a spolků, jež se snaží o záchranu unikátních kulturních památek.

Ze světa

Ukrajinský prezident Zelenskyj mluvil s papežem Františkem

ČTK / 14. 8. 2022 10:07

Ukrajinský prezident Zelenskyj mluvil s papežem Františkem Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pátek telefonicky hovořil s papežem Františkem. Zelenskyj o tom informoval na twitteru, přičemž uvedl, že hlavnímu představiteli katolické církve sdělil aktuální informace o ruské invazi a zločinech okupačních vojsk

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)