Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
„Prosím, nezvykejme si na válku!“ vyzval papež ve velikonočním poselství

Ze světa

„Prosím, nezvykejme si na válku!“ vyzval papež ve velikonočním poselství

ČTK, red. / 18. 4. 2022 0:52

Papež František vyzval světové vůdce, aby vyslyšeli prosby lidu o mír na Ukrajině. Ve svém tradičním poselství Urbi et Orbi (Městu a světu) dnes nepřímo zkritizoval Rusko za to, že Ukrajinu zatáhlo do krutého a nesmyslného konfliktu. Konfliktu na Ukrajině věnoval viditelně unavený 85letý papež většinu svého poselství

Ze světa

Tradiční velikonoční liturgie britské královské rodiny byla letos bez královny

ČTK / 18. 4. 2022 0:27

Tradiční velikonoční liturgie britské královské rodiny byla letos bez královny Tradiční velikonoční bohoslužba britské královské rodiny v kapli svatého Jiří na hradě Windsor se letos konala bez nejvýznamnějších představitelů rodiny, královny Alžběty II. a jejího syna, prince Charlese. Královna se v poslední době stále častěji vyhýbá veřejným aktivitám kvůli zdravotním problémům.

Ze světa

František zakončil velikonoční vigilii zvoláním "Kristus vstal z mrtvých" v ukrajinštině

ČTK / 17. 4. 2022 2:03

František zakončil velikonoční vigilii zvoláním Papež František neodsloužil na Bílou sobotu večer v bazilice svatého Petra velikonoční vigilii, která křesťanům připomíná zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Stalo se tak podle vatikánských médií kvůli bolesti kolen, kterou papež v poslední době cítí. Obřadu se ale účastnil a pronesl kázání, ve kterém znovu připomněl válku na Ukrajině, uvedly světové agentury. Na bohoslužbě byl i starosta ukrajinského Melitopolu, kterého během války unesly ruské jednotky.

Ze světa

Jeruzalém hlásí střety mezi izraelskou policií a Palestinci, 150 zraněných

ČTK / 16. 4. 2022 1:07

Jeruzalém hlásí střety mezi izraelskou policií a Palestinci, 150 zraněných U mešity Al-Aksá v Jeruzalémě vypukly dnes ráno střety mezi izraelskou policií a Palestinci. Podle zdravotníků bylo zraněno 150 Palestinců, izraelská policie má tři raněné. V oblasti se v posledních týdnech zvýšilo napětí a sílí izraelsko-palestinské srážky, ty dnešní jsou největší od začátku muslimského postního měsíce ramadánu.

Ze světa

Velikonoce jsou ve znamení hluku války, řekl na Velký pátek kardinál Cantalamessa

ČTK / 15. 4. 2022 23:57

Velikonoce jsou ve znamení hluku války, řekl na Velký pátek kardinál Cantalamessa Letošní Velikonoce jsou ve znamení zlozvěstného hluku války. Při obřadu, který připomněl ukřižování Ježíše, to řekl vatikánský kazatel kardinál Raniero Cantalamessa. Při rozhovoru s italskou televizí RAI papež František dnes prohlásil, že "válka je všude". Večer se konalo procesí u římského Kolosea, během kterého mimo jiné nesly kříž společně dvě ženy z Ruska a Ukrajiny.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 48)