Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Duchovní na Ukrajině žádají lepší podmínky pro pohřbívání obětí války

Ze světa

Duchovní na Ukrajině žádají lepší podmínky pro pohřbívání obětí války

ČTK / 15. 3. 2022 21:21

Duchovní působící na Ukrajině požadují, aby měli lepší podmínky pro pohřbívání civilistů i vojáků zabitých během nynější války. Podle agentury APA upozorňují, že nutné jsou nejen humanitární koridory pro záchranu civilistů, ale také koridory pro důstojné pohřby mrtvých i to, aby těla zabitých vojáků bojujících jak na straně Ukrajiny, tak Ruska, byla navrácena jejich příbuzným.

Ze světa

Kyjevský starosta Kličko požádal papeže, aby přijel do ukrajinské metropole

ČTK / 15. 3. 2022 20:57

Kyjevský starosta Kličko požádal papeže, aby přijel do ukrajinské metropole Kyjevský starosta Vitalij Kličko požádal v dopise papeže Františka, aby navštívil ukrajinskou metropoli. Přítomnost duchovních vůdců ve městě by podle starosty mohla přispět k záchraně lidských životů. Papež František opakovaně Rusko vyzval k ukončení vojenské agrese proti Ukrajině.

Ze světa

Biskup pověřil ženy udílením svátosti křtu

Vlastní zpráva / 15. 3. 2022 20:49

Biskup pověřil ženy udílením svátosti křtu Essenský biskup Franz-Josef Overbeck udělil v sobotu 12. března při slavnostní bohoslužbě v essenském dómu mimořádné pověření k udílení svátosti křtu laickým pastoračním referentům. Biskup Overbeck při bohoslužbě připomněl, že křest původně udělovali jen biskupové, ale časem tuto úlohu převzali kněží a jáhni. V současnosti jsou pověřováni i neordinovaní, sestry i bratři.

Ze světa

Pravoslavná církev v Amsterodamu přerušila styky s Moskvou kvůli ruské invazi

ČTK, red. / 14. 3. 2022 14:07

Pravoslavná církev v Amsterodamu přerušila styky s Moskvou kvůli ruské invazi Ruská pravoslavná církev v Amsterodamu kvůli ruské invazi na Ukrajinu přerušila styky s moskevským patriarchátem. Nizozemská církevní komunita je první v západních zemích, která se takto razantně distancovala od vedení církve.

Ze světa

Zelenskyj a lid Ukrajiny si podle Halíka zaslouží Nobelovu cenu za mír

ČTK / 14. 3. 2022 12:33

Zelenskyj a lid Ukrajiny si podle Halíka zaslouží Nobelovu cenu za mír Nobelovu cenu za mír si podle českého teologa a filozofa Tomáše Halíka zaslouží ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a ukrajinský lid, "který krvácí v zápasu za návrat míru, svobody a spravedlnosti". Halík to řekl v sobotu ve svém děkovném projevu při přebírání Komenského ceny v nizozemském Naardenu. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)