Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Nové výsledky zpochybňují pokles věřících tradičních církví. Sčítání proběhlo i na Slovensku

Domácí zpravodajství

Nové výsledky zpochybňují pokles věřících tradičních církví. Sčítání proběhlo i na Slovensku

Vlastní zpráva / 20. 1. 2022 14:38

Český statistický úřad zveřejnil detailní data o náboženském vyznání ze sčítání 2021, které již zahrnují i menší církve a náboženské směry. Z výsledků vyplývá, že oproti sčítání z roku 2011 početně neposílily menší církve, ale obecné kategorie typu "katolická víra", "křesťanství" nebo "protestantská/evangelická víra"

Ze světa

Katoličtí biskupové poblahopřáli nově zvolené předsedkyni Evropského parlamentu

Proglas, ČTK, red. / 19. 1. 2022 11:10

Katoličtí biskupové poblahopřáli nově zvolené předsedkyni Evropského parlamentu Předseda Komise biskupských konferencí Evropské unie, lucemburský arcibiskup Jean Claude Hollerich, jménem uskupení poblahopřál Robertě Metsolaové ke včerejšímu zvolení do čela Evropského parlamentu. Kandidátka nejsilnější lidovecké frakce nahradí v čele jediné přímo volené evropské instituce nedávno zesnulého Davida Sassoliho z Itálie.

Domácí zpravodajství

Apoštolský nuncius Balvo v České republice končí, byl pověřen novou misí v Austrálii

vaticannews, red. / 17. 1. 2022 13:01

Apoštolský nuncius Balvo v České republice končí, byl pověřen novou misí v Austrálii Dosavadní apoštolský nuncius v České republice, arcibiskup Charles Daniel Balvo, byl pověřen novou misí. Papež František jej jmenoval apoštolským nunciem v Austrálii. Balvo byl jmenován apoštolským nunciem v České republice 21. září 2018. 

Domácí zpravodajství

Česko si připomíná sebeupálení Jana Palacha. ČT odvysílá requiem

ČTK, iRozhlas.cz, red. / 16. 1. 2022 12:45

Česko si připomíná sebeupálení Jana Palacha. ČT odvysílá requiem V neděli 16. ledna si připomínáme 53. výročí upálení Jana Palacha. K jeho památníku u Národního muzea na pražském Václavském náměstí položil věnce předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) a spolu s ním další senátoři. Česká televize pak v pondělí večer odvysílá pořad o jeho sebeupálení, po kterém bude následovat záznam koncertu requiem z Památníku Jana Palacha ve Všetatech.

Ze světa

Papež František poděkoval řeholnici za padesát let péče o lidi z LGBT menšiny

Vlastní zpráva /pš / 16. 1. 2022 15:06

Papež František poděkoval řeholnici za padesát let péče o lidi z LGBT menšiny Sestře Jeannine Gramickové poděkoval papež František za její péči o homosexuální, transsexuální a bisexuální komunitu zvláštním dopisem. František v dopise ocenil blízkost, soucit a něhu, se kterou sestra Gramicková těmto lidem slouží. Zároveň ocenil, že se tato žena nezalekla utrpení těch, kdo jí byli svěřeni a připomněl také těžké situace, kdy Bůh mlčí. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 75)