Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Před sto lety se narodila mladá křesťanská pacifistka Sophie Schollová, popravená nacisty

Ze světa

Před sto lety se narodila mladá křesťanská pacifistka Sophie Schollová, popravená nacisty

Vlastní zpráva / 11. 5. 2021 10:49

Před sto lety se narodila Sophie Schollová popravená nacisty ve věku 21 let. Sophie Magdalena Schollová (9. května 1921 - 22. února 1943) byla německá studentka a křesťanská pacifistka, členka nenásilné protinacistické skupiny Bílá růže, kterou se svým bratrem Hansem Schollem posléze v podstatě vedla.

Domácí zpravodajství

Nejvyšší soud zamítl dovolání Duky, brněnská divadla se omlouvat nemusejí

ČTK / 11. 5. 2021 9:34

Nejvyšší soud zamítl dovolání Duky, brněnská divadla se omlouvat nemusejí Nejvyšší soud (NS) zamítl dovolání kardinála Dominika Duky a právníka Ronalda Němce ve sporu s brněnskými divadly. Neúspěšně žádali omluvu za zásah do svých osobnostních práv, údajně způsobený uvedením dvou her na festivalu Divadelní svět Brno.

Ze světa

Katoličtí kněží v Německu přes zákaz Vatikánu požehnali homosexuálním párům

Vlastní zpráva / 10. 5. 2021 21:27

Katoličtí kněží v Německu přes zákaz Vatikánu požehnali homosexuálním párům Německé farnosti zvou ve dnech kolem 10. května „ke službě požehnání pro všechny zamilované“. Akce nazvaná „Láska vítězí“ byla spuštěna v Hamburku. Homosexuální páry jsou zvány také, což přitahuje pozornost veřejnosti, neboť vatikánská Kongregace pro nauku víry v polovině března prohlásila, že katolická církev není schopna homosexuálním svazkům žehnat.

Ze světa

Papež vyzval k řešení situace v Jeruzalémě, Izrael mezinárodní tlak odmítá

ČTK / 10. 5. 2021 9:57

Papež vyzval k řešení situace v Jeruzalémě, Izrael mezinárodní tlak odmítá Papež František v neděli s vyzval k nalezení společných řešení situace v Jeruzalémě. Modlí se, aby převážila multikulturní identita města. Premiér Benjamin Netanjahu uvedl, že Izrael odmítá tlaky, aby nerozšiřoval výstavbu ve východním Jeruzalémě.

Ze světa

Tálibán vyhlásil klid zbraní. Zpráva přichází po krvavém útoku na dívčí školu

ČTK, red. / 10. 5. 2021 9:47

Tálibán vyhlásil klid zbraní. Zpráva přichází po krvavém útoku na dívčí školu Afghánské povstalecké hnutí Tálibán vyhlásilo třídenní příměří na dobu muslimského svátku íd al-fitr.  Svátek se slaví po skončení postního měsíce ramadánu. Oznámení Tálibánu přichází dva dny poté, co při útoku na dívčí školu na západě Kábulu zahynulo více než 50 lidí, převážně dívek. Hnutí obvinění z útoku odmítlo.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 47)