Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vláda prodloužila opatření, umožní účast na večerních bohoslužbách

Domácí zpravodajství

Vláda prodloužila opatření, umožní účast na večerních bohoslužbách

ČTK / 26. 3. 2021 22:28

Vláda na krátkém mimořádném zasedání dnes večer schválila prodloužení všech dosavadních opatření proti šíření koronaviru navázaných na nouzový stav do 11. dubna. O Velikonocích ale lidé budou smět vycházet na mše i po 21:00

Domácí zpravodajství

Federace židovských obcí je znepokojena výběrem Pavla Černockého jako kandidáta do Rady ČT

Vlastní zpráva / 24. 3. 2021 20:27

Federace židovských obcí je znepokojena výběrem Pavla Černockého jako kandidáta do Rady ČT Federace židovských obcí v České republice je znepokojena, že do užšího výběru osob, ze kterých bude Poslanecká sněmovna volit nové členy Rady České televize, postoupil i Pavel Černocký. Tento kandidát v rozhovoru pro Parlamentní listy z 3. března 2020 uvedl: „Bojím se vlády ´židoliberálů´, nikým nevolených, ale disponujících obrovským kapitálem.“

Ze světa

Ve vatikánské komisi pro ochranu nezletilých zasedne oběť zneužívání

ČTK / 24. 3. 2021 20:20

Ve vatikánské komisi pro ochranu nezletilých zasedne oběť zneužívání Papež František jmenoval do vatikánské komise na ochranu nezletilých chilského novináře, kterého sexuálně zneužil kněz. Juan Carlos Cruz patří mezi muže, kteří vypovídali v případě kněze Fernanda Karadimy, který byl v roce 2018 zbaven kněžských povinností kvůli řadě případů zneužití.

Ze světa

Papež snížil kvůli covidové krizi platy duchovním ve Vatikánu

ČTK / 24. 3. 2021 20:15

Papež snížil kvůli covidové krizi platy duchovním ve Vatikánu Papež František se rozhodl kvůli krizi způsobené pandemií covidu-19 snížit platy duchovním ve Vatikánu. Místní kardinálové budou mít od dubna plat nižší o deset procent a vatikánští sekretáři a prefekti kongregací dostanou o osm procent méně. Tříprocentní snížení se dotkne kněžích a dalších duchovních pracujících pro Vatikán.

Domácí zpravodajství

Jičín koupí od církve za 11 mil. Kč pozemky pro zónu Cidlina

ČTK / 23. 3. 2021 12:50

Jičín koupí od církve za 11 mil. Kč pozemky pro zónu Cidlina Sedmnáctitisícový Jičín koupí od římskokatolické církve za 11,3 milionu korun pozemky, které potřebuje pro vybudování odpočinkové zóny Cidlina v jižní části města. Koupi šesti parcel o celkové rozloze 3,65 hektaru doporučila rada města, definitivně ji budou ještě muset schválit zastupitelé.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)