Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V poledne se rozezní zvony za oběti pandemie

Domácí zpravodajství

V poledne se rozezní zvony za oběti pandemie

Vlastní zpráva / 22. 3. 2021 0:22

V pondělí 22. března se ve 12:00 hodin po celé republice bude držet minuta ticha za oběti pandemie COVID-19. Na tento den totiž připadá výročí od prvního dokumentovaného úmrtí na nákazu novým koronavirem. Během uplynulého roku zemřelo na následky tohoto onemocnění téměř 25 000 lidí.

Domácí zpravodajství

Třeboňská výzva kritizuje omezení při bohoslužbách i pohřby lidí s covidem

ČTK / 20. 3. 2021 18:42

Třeboňská výzva kritizuje omezení při bohoslužbách i pohřby lidí s covidem Katolíci z třeboňské farnosti zveřejnili dokument Třeboňská výzva. Žádají v něm, aby se vedení církve snažilo tlakem na politiky zrušit omezený počet věřících při bohoslužbách a praxi při pohřbech lidí s covidem-19. Autoři výzvy uvedli, že koronavirová vládní opatření jsou nepřiměřená a diskriminační.

Ze světa

Barma se potácí v krvavé občanské válce

Vlastní zpráva / 19. 3. 2021 15:05

Barma se potácí v krvavé občanské válce Situace v Barmě se rychle zhoršuje. Vraždy, pohřešování a mučení dosáhly od 1. února, kdy došlo k vojenskému převratu a ve všech funkcích skončila generální tajemnice Národní ligy pro demokracii Do Aun Schan Su Ťij a prezident Win Myin, přes 200 mrtvých a stovky zraněných. Poklidné demonstrace se čím dál častěji mění v přímé střety mezi manifestanty a ozbrojenými silami. Rada OSN pro lidská práva hovoří stále častěji o „zločinech proti lidskosti“. K ukončení krveprolévání v zemi opakovaně vyzývá papež František.

Domácí zpravodajství

V užším výběru kandidátů do Rady ČT neuspěla většina z nominovaných církvemi

Vlastní zpráva / 19. 3. 2021 0:24

V užším výběru kandidátů do Rady ČT neuspěla většina z nominovaných církvemi Volební výbor Poslanecké sněmovny předvybral 12 kandidátů do Rady České televize. Neuspěli Michal Klíma, Jan Czendlik ani Ilja Racek, tedy kandidáti navržení církvemi nebo organizacemi, které s církvemi úzce spolupracují. Z tohoto výběru poslanci Sněmovny zvolí čtyři členy Rady ČT na svém dubnovém zasedání.

Domácí zpravodajství

Nemocniční kaplani pomáhají pacientům s koronavirem. Sestra Františka navštěvuje i těžce nemocné

ČTK / 18. 3. 2021 10:09

Nemocniční kaplani pomáhají pacientům s koronavirem. Sestra Františka navštěvuje i těžce nemocné O  své nemoci, ale třeba i  o  uprchlících nebo zbraních si chtějí povídat pacienti ve Fakultní nemocnici u  svaté Anny v  Brně, které navštěvuje kaplanka Jana Majerčíková známá jako sestra Františka. Denně obejde pět až dvacet  pacientů. Chodí i na covidová oddělení.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)