Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež v dobročinné aukci prodá i kolo, které mu daroval Sagan

Ze světa

Papež v dobročinné aukci prodá i kolo, které mu daroval Sagan

ČTK / 2. 6. 2020 22:05

Papež František podpoří dobročinnou aukci ve prospěch severoitalských nemocnic a daruje k prodeji některé své osobní věci včetně závodního kola, které dostal před dvěma lety od slovenského mistra světa v silniční cyklistice Petera Sagana.

Ze světa

Augsburské biskupství zaplatí obětem zneužívání až 75.000 eur

ČTK / 2. 6. 2020 19:21

Augsburské biskupství zaplatí obětem zneužívání až 75.000 eur Augsburské biskupství zaplatí jednotlivým obětem sexuálního zneužívání odškodné ve výši až 75.000 eur (téměř dva miliony korun). Příslušné nařízení dnes podepsal biskup Bertram Meier.

Domácí zpravodajství

Řízení ostravsko-opavské diecéze přebírá Martin David

ČTK / 1. 6. 2020 12:57

Řízení ostravsko-opavské diecéze přebírá Martin David Pomocný biskup ostravsko-opavské diecéze Martin David byl jmenován biskupem. Převezme tak řízení diecéze od sídelního biskupa Františka Václava Lobkowicze, který se dál bude věnovat vyučování a posvěcování. Novináře o tom dnes informoval mluvčí biskupství Pavel Siuda. Dvasedmdesátiletý Lobkowicz má dlouhodobé zdravotní problémy, v úřadu je od roku 1996.

Ze světa

Teoložka Anne Soupa se uchází o místo lyonského arcibiskupa

Vlastní zpráva / 1. 6. 2020 11:25

Teoložka Anne Soupa se uchází o místo lyonského arcibiskupa Nedbá zvyklostí a vytrvale poukazuje na místo žen v církvi. Třiasedmdesátiletá teoložka Anne Soupa podala 25. května svou kandidaturu a uchází se o místo v čele lyonského arcibiskupství. Pošlu na pařížskou nunciaturu své motivace, vize pro lyonskou arcidiecézi, svůj životopis a tiskovou zprávu,“ oznámila víkend před podáním kandidatury

Ze světa

Papež se o svatodušní neděli modlil za obyvatele Amazonie zkoušené pandemií

Vatikan News, red. / 1. 6. 2020 9:50

Papež se o svatodušní neděli modlil za obyvatele Amazonie zkoušené pandemií Papež František promluvil na Svatopetrském náměstí poprvé po třech měsících z okna Apoštolského paláce za přítomnosti několika set věřících. Po hlavní promluvě a modlitbě papež dodal: „Před sedmi měsíci končila panamazonská synoda. Dnes, na slavnost Letnic, vzývejme Ducha svatého, aby dal světlo a sílu církvi a společnosti v Amazonii, těžce zkoušené pandemií. Je tolik nakažených a zesnulých také mezi indiány, kteří jsou obzvláště zranitelní."

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)