Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
ČBK podala trestní oznámení kvůli možnému sexuálnímu zneužívání, biskup Holub vydal své prohlášení

Domácí zpravodajství

ČBK podala trestní oznámení kvůli možnému sexuálnímu zneužívání, biskup Holub vydal své prohlášení

ČTK/red / 24. 11. 2019 20:14

Česká biskupská konference (ČBK) podala trestní oznámení na jednání neznámých osob, které by se mohly dopouštět sexuálního zneužívání v katolické církvi.  Kardinál a arcibiskup pražský Dominik Duka dnes pořadu Partie v televizi Prima řekl, že pokud ti, kdo o údajném sexuálním zneužívání v církvi mluví, neřeknou jména, nebude moci církev nikdy zasáhnout.  

Ze světa

V předvečer návštevy papeže vyzvali aktivisté Japonsko k ukončení poprav

Vlastní zpráva / 23. 11. 2019 22:18

V předvečer návštevy papeže vyzvali aktivisté Japonsko k ukončení poprav Aktivisté usilující o zrušení trestu smrti vyzvali v předvečer papežovy návštěvy v Japonsku tamní vládu, aby vyhlásila moratorium na popravy. Podle aktivistů by to měla být součást olympijského příměří, kdy by na základě tradice měly válčící strany po celém světě při hrách složit zbraně. Japonská metropole Tokio bude v příštím roce hostit letní olympiádu.

Domácí zpravodajství

Tomáš Halík dostane v Polsku prestižní medaili sv. Jiří za boj se zlem

ČTK / 21. 11. 2019 23:05

Tomáš Halík dostane v Polsku prestižní medaili sv. Jiří za boj se zlem Medaili svatého Jiřího udílenou každoročně v Polsku za boj se zlem a vytrvalé konání dobra ve veřejném životě dostane český kněz a filozof Tomáš Halík.  V minulosti tuto cenu obdrželi například Václav Havel, Adam Michnik, polský premiér Tadeusz Mazowiecki, filozof Leszek Kolakowski nebo astronom a jediný polský nositel Tempeltonovy ceny Michal Heller.

Domácí zpravodajství

Obětí dopravních nehod připomenou bohoslužby v dálniční kapli nebo v kostele U Ježíška

PIT / 22. 11. 2019 0:37

Obětí dopravních nehod připomenou bohoslužby v dálniční kapli nebo v kostele U Ježíška Při veřejných shromážděních v Praze, Plzni, Moravské Chrastové a Šlovicích si lidé v těchto dnech jako každoročně připomínají Světový den obětí dopravních nehod.

Ze světa

Papež František v Thajsku odsoudil vykořisťování žen a dětí

ČTK / 21. 11. 2019 9:10

Papež František v Thajsku odsoudil vykořisťování žen a dětí Papež František při návštěvě Thajska odsoudil vykořisťování žen a dětí. V zemi, která je známá jako oblíbený cíl sexuálních turistů, nejvyšší představitel římskokatolické církve zdůraznil nutnost vykořenit násilí, zneužívání a zotročování, jímž ženy a děti trpí. Papež František bude v Thajsku do pátku. O víkendu se přesune do Japonska.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)