Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Německem otřásl útok na synagogu v Halle; ve městě jsou dva mrtví

Ze světa

Německem otřásl útok na synagogu v Halle; ve městě jsou dva mrtví

ČTK / 11. 10. 2019 13:18

Německem ve středu otřásl útok na synagogu a židovský hřbitov v Halle na východě země. Zemřela při něm jedna žena. Jeden muž byl zastřelen v nedalekém rychlém občerstvení a nejméně dalšídva lidé utrpěli střelná zranění. Jednoho podezřelého už policie zadržela, po dalším nejméně jednom pachateli stále pátrá. Čin může mít pravicově extremistické pozadí.

Domácí zpravodajství

Setkání evangelické liturgické iniciativy se uskuteční v bývalém klášteře v Táboře

Vlastní zpráva / 7. 10. 2019 15:12

Setkání evangelické liturgické iniciativy se uskuteční v bývalém klášteře v Táboře Křesťanská iniciace bude tématem setkání evangelické liturgické iniciativy v Táboře. Setkání se uskuteční v pátek 25. října. Hlavním tématem setkání bude téma uvedení do křesťanského života. Účastníci budou diskutovat o křtu, konfirmaci (evangelická obdoba biřmování) a večeři Páně (eucharistii).

Domácí zpravodajství

V katolických kostelech se dnes sčítali účastníci bohoslužeb

ČTK / 6. 10. 2019 23:39

V katolických kostelech se dnes sčítali účastníci bohoslužeb Katolická církev dnes v České republice sčítala návštěvníky bohoslužeb. Poslední sčítání v českých, moravských a slezských kostelech bylo před pěti lety. Podle tehdejších údajů navštěvovalo nedělní mše pravidelně přes 400.000 lidí.

Ze světa

Ve Vatikánu začíná synoda o Amazonii, má řešit i svěcení ženatých mužů

ČTK, red, kb / 6. 10. 2019 19:27

Ve Vatikánu začíná synoda o Amazonii, má řešit i svěcení ženatých mužů Ve Vatikánu dnes začíná biskupská synoda zaměřená na situaci katolické církve v oblasti Amazonie, během níž budou biskupové a další účastníci synody debatovat mimo jiné o ekologických otázkách, ale i o možnosti kněžského svěcení pro ženaté muže. Shromáždění římskokatolických biskupů svolané papežem Františkem, předcházela řada setkání v Amazonii samé.

Ze světa

Papež uvedl do úřadu 13 nových kardinálů, včetně rodáka z Brna Michaela Černého

ČTK / 5. 10. 2019 20:28

Papež uvedl do úřadu 13 nových kardinálů, včetně rodáka z Brna Michaela Černého Papež František dnes slavnostně uvedl do úřadu 13 nových kardinálů. Je mezi nimi i kanadský jezuita Michael Czerny, který se v roce 1946 narodil v Československu. Mezi novými kardinály mimo jiné odborníci na dialog s islámem a muži naslouchající migrantům, napsala agentura AFP.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 78)