Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež František jmenuje v listopadu 17 nových kardinálů, 13 může volit jeho nástupce

Ze světa

Papež František jmenuje v listopadu 17 nových kardinálů, 13 může volit jeho nástupce

ČTK/Ravat / 9. 10. 2016 16:41

Papež František dnes oznámil, že jmenuje 17 nových kardinálů. Slavnostní ceremonie se uskuteční 19. listopadu, tedy den před koncem Svatého roku milosrdenství. Podle agentury AP noví budoucí kardinálové pocházejí z pěti kontinentů, včetně odlehlých koutů světa, jsou mimo jiné i z Mauricia, Lesotha, Bangladéše či Papuy Nové Guineje.

Domácí zpravodajství

Biskup Malý připomněl Havla na Václavském náměstí, kardinál Duka bude za prezidenta sloužit rekviem

Apha, red. / 6. 10. 2016 10:40

Biskup Malý připomněl Havla na Václavském náměstí, kardinál Duka bude za prezidenta sloužit rekviem Nedožité osmdesátiny prezidenta Václava Havla připomnělo ve středu 5. října od 19.00 hodin shromáždění na Václavském náměstí. Kromě hudby při něm zazní i stále aktuální věty z Havlových projevů a názory známých lidí na to, proč jeho osobnost chybí. Jedním z těch, kdo vystoupil, byl také biskup Václav Malý, Havlův přítel a hlas manifestací listopadu 1989.

Ze světa

Bojovník proti apartheidu Desmond Tutu oslaví pětaosmdesátiny

ČTK / 6. 10. 2016 10:25

Bojovník proti apartheidu Desmond Tutu oslaví pětaosmdesátiny Bývalý jihoafrický arcibiskup Desmond Tutu, který 7. října oslaví pětaosmdesátiny, proslul především jako bojovník proti apartheidu. Za svou roli v kampani na vyřešení tohoto problému získal v roce 1984 Nobelovu cenu za mír.

Domácí zpravodajství

Celorepublikové setkání nejen evangelické mládeže se koná o víkendu v Třebíči

e-cirkev.cz / 5. 10. 2016 12:57

Celorepublikové setkání nejen evangelické mládeže se koná o víkendu v Třebíči Několik stovek mladých věřících zamíří 7. – 9. října do Třebíče. Jejich cílem je Sjezd (nejen) evangelické mládeže. Jeho ústředním téma zní „Dál tou vodou“ a prolne se do všech připravovaných programů. Sjezdu se pravidelně účastní několik set mladých věřících z celé republiky, dveře jsou podle pořadatelů otevřené lidem všech vyznání i nevěřícím. Setkání připravuje Českobratrská církev evangelická od roku 1990, kdy po éře socialismu navázala na tradici prvorepublikových setkání.

Ze světa

Pracujme nadále na míru, vyzývá arcibiskup, poté co Kolumbijci odmítli dohodu s povstalci

Vlastní zpráva / 4. 10. 2016 20:40

Pracujme nadále na míru, vyzývá arcibiskup, poté co Kolumbijci odmítli dohodu s povstalci Poté co Kolumbijci šokovali tím, že v referendu odmítli mírovou dohodu mezi vládou a radikálním levicovým povstaleckým hnutí FARC (Revoluční ozbrojené síly Kolumbie), místní arcibiskup vyzval obě strany, aby se vyvarovali reakcí, který by zemi mohli opět uvrhnout do desítky let staré občanské války.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
50%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 54)