Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Papež přijal pozůstalé po obětech teroristického útoku v Nice

Ze světa

Papež přijal pozůstalé po obětech teroristického útoku v Nice

ČTK / 26. 9. 2016 9:19

Papež František v sobotu ve Vatikánu přijal pozůstalé po obětech teroristického útoku, při němž v polovině července zemřelo ve francouzském městě Nice 86 lidí. Papež přitom označil za nejvyšší prioritu pokračování mezináboženského dialogu, zejména mezi křesťany a muslimy.

Ze světa

V Německu byl blahořečen v českých zemích narozený kněz Unzeitig

ČTK / 26. 9. 2016 9:10

V Německu byl blahořečen v českých zemích narozený kněz Unzeitig V bavorském Würzburgu byl dnes blahořečen katolický kněz Engelmar Unzeitig, který se narodil v českých zemích a který zahynul na konci druhé světové války v nacistickém koncentračním táboře Dachau. Blahořečení se zúčastnili rovněž český ministr kultury Daniel Herman nebo českobudějovický biskup Vlastimil Kročil.

Domácí zpravodajství

Úsvit neuspěl u vlády se zpřísněním podmínek pro církve a náboženské společnosti

ČTK / 23. 9. 2016 10:55

Úsvit neuspěl u vlády se zpřísněním podmínek pro církve a náboženské společnosti Vláda opětovně nepodpořila návrh Úsvitu na přísnění podmínek pro přiznávání takzvaných zvláštních práv církvím. K poslanecké předloze schválila podle výsledků jednání kabinetu negativní stanovisko. Podklady pro ministry jako důvod zmiňovaly pochyby o souladu návrhu s ústavním pořádkem.

Domácí zpravodajství

Veřejně zazní jména kněží umučených za války

ČTK / 22. 9. 2016 22:33

Veřejně zazní jména kněží umučených za války V době kolem svátku sv. Václava se budou v kostelích, na veřejných prostranstvích i dalších místech opět číst jména kněží, kteří zahynuli nebo byli vězněni za druhé světové války. Loni, kdy projekt Naši pastýři 1938-1945 u příležitosti 70. výročí konce války začal, se tak stalo na stovce míst v celé zemi. Seznam více než tří stovek osob není konečný a organizátoři se obracejí i na veřejnost, aby případná další jména kněží doplnila.

Ze světa

Řecká pravoslavná církev kritizuje liberalizaci výuky náboženství

ČTK / 21. 9. 2016 23:48

Řecká pravoslavná církev kritizuje liberalizaci výuky náboženství Pravoslavná církev se zahájením nového školního roku ostře kritizovala změny ve vyučování náboženství na řeckých základních a středních školách. Děti se již neučí jen o této větvi křesťanství, které vyznává většina obyvatel země, ale i o ostatních náboženstvích, zejména židovském a islámském.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)