Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Vrchní imám univerzity Al-Azhar a 200 dalších osobností označilo wahhábismus za deformaci islámu

Ze světa

Vrchní imám univerzity Al-Azhar a 200 dalších osobností označilo wahhábismus za deformaci islámu

Radiovaticana.cz / 7. 9. 2016 15:11

200 muslimských osobností z Egypta, Sýrie, Sudánu, Jordánska, Evropy a Ruska na společném setkání v Čečně prohlásili wahhábismus za deformaci islámu. Zmíněná odnož islámu, která je praktikována Saúdskou Arábií, není podle signatářů společného prohlášení součástí sunnitské totožnosti a vede k extrémismu a terorismu.

Domácí zpravodajství

Ekumenická rada církví vyzvala vládu, aby poskytla azyl čínským křesťanům

ČTK / 6. 9. 2016 11:13

Ekumenická rada církví vyzvala vládu, aby poskytla azyl čínským křesťanům Předsednictvo Ekumenické rady církví vyzvalo vládu, aby urychleně poskytla azyl čínským křesťanům, kteří pobývají v České republice. Sedm desítek Číňanů tvrdí, že jsou ve své zemi pronásledováni kvůli své křesťanské víře.

Domácí zpravodajství

Poslanci chystají interpelaci kvůli azylu čínských křesťanů. Na vládu se obrací církve

ČTK, ERC / 4. 9. 2016 16:20

Poslanci chystají interpelaci kvůli azylu čínských křesťanů. Na vládu se obrací církve Poslanci z klubu TOP 09 a Starostů chtějí interpelovat ministra vnitra Milana Chovance (ČSSD) kvůli vyřízení žádosti o azyl 70 čínských křesťanů. Ti tvrdí, že jsou ve své zemi pronásledováni kvůli své křesťanské víře. Rozhodnutí o udělení ochrany trvá podle zákonodárců dlouho, někteří Číňané na verdikt úřadů čekají už rok, uvedl včera server Aktuálně.cz.

Ze světa

Papež František svatořečil misionářku Matku Terezu

ČTK / 4. 9. 2016 16:12

Papež František svatořečil misionářku Matku Terezu Proslulá katolická misionářka Matka Tereza, která pečovala o chudé, se 19 let po smrti stala svatou. Ve Vatikánu ji dnes za účasti desítek tisíc poutníků svatořečil papež František. Na ceremonii na Svatopetrské náměstí dorazilo i několik stovek sester řádu Misionářek milosrdenství (Misionářky lásky), který Matka Tereza založila, či 13 hlav států.

Kultura

Katolička Žižková reaguje na aktuální dění písničkou proti uprchlíkům

Vlastní zpráva / 2. 9. 2016 10:55

Katolička Žižková reaguje na aktuální dění písničkou proti uprchlíkům Česká herečka a zpěvačka Olivie Žižková uvedla v rozhovoru pro DVTV s Danielou Drtinovou, že vražda francouzského kněze byla pro ni jako pro věřící katoličku poslední kapkou a impulzem k napsání písně „Evropo, dýchej“, ta nyní rezonuje na sociálních sítích.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
22%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 46)