Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Do Česka přiletěla třetí skupina křesťanských uprchlíků

Domácí zpravodajství

Do Česka přiletěla třetí skupina křesťanských uprchlíků

ČTK / 21. 2. 2016 11:06

Třetí skupina křesťanských uprchlíků v pátek odpoledne dorazila do Česka. Ze 41 lidí přiletělo 33 přímo z iráckého Irbílu a osm z Libanonu, sdělil ČTK Jan Talafant, ředitel Nadačního fondu Generace 21, který projekt organizuje.

Domácí zpravodajství

Madona z Veveří zatím zůstává v NG, do Brna ji nepřevezli

ČTK / 18. 2. 2016 22:41

Madona z Veveří zatím zůstává v NG, do Brna ji nepřevezli Národní galerie v Praze nepředala farnosti Veverská Bítýška gotický obraz Madona z Veveří ve lhůtě, která vypršela dnes v 17:00. Vyzval ji k tomu na základě pravomocného rozsudku právník farnosti František Severin. V pátek se obrátí na exekutora. Galerie je podle mluvčí Terezy Ježkové připravena dílo předat. Nadále si ale klade podmínky.

Ze světa

Papež: Trump není křesťan, když chce stavět zdi proti migrantům

ČTK / 18. 2. 2016 21:33

Papež: Trump není křesťan, když chce stavět zdi proti migrantům Jeden z uchazečů o úřad amerického prezidenta Donald Trump není podle papeže Františka křesťan, když chce stavět ploty proti imigrantům. Papež to podle agentury Reuters řekl novinářům dnes cestou z Mexika, kde symbolicky na hranicích s USA vyzval svět, aby se snažil pochopit migranty.

Domácí zpravodajství

Zástupci církví podpořili příjezd křesťanských uprchlíků do Smilovic

ČTK / 18. 2. 2016 21:29

Zástupci církví podpořili příjezd křesťanských uprchlíků do Smilovic Zástupci církví a křesťanských organizací působících v Moravskoslezském kraji dnes ve společném prohlášení podpořili příjezd křesťanských uprchlických rodin, které v pátek mají přijet mimo jiné i do Smilovic na Frýdecko-Místecku. Právě v této malé obci se proti jejich pobytu postavila část obyvatel.

Ze světa

Papež ukončil návštěvu Mexika u hranice Texasu, vyzval k pochopení uprchlíků

čtk/redakce / 18. 2. 2016 10:09

Papež ukončil návštěvu Mexika u hranice Texasu, vyzval k pochopení uprchlíků Papež František vyzval svět, aby ukázal lidskou tvář "tragédii, kterou je nucená migrace". Svět by si podle něj měl uvědomit, čím si musí procházet lidé, kteří riskují své životy, aby utekli před násilím, vydíráním a chudobou. Papež to prohlásil během bohoslužby, které předsedal na symbolickém místě, v mexickém městě Ciudad Juárez. To se nachází jen 800 metrů od hranice s americkým státem Texas.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)