Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Evangelíci pořádají konference o Janu Husovi a o vztahu reformace a mystiky

Domácí zpravodajství

Evangelíci pořádají konference o Janu Husovi a o vztahu reformace a mystiky

Vlastní zpráva / 8. 4. 2015 10:41

Ve dnech 9. – 12. dubna se v Praze uskuteční mezinárodní teologická konference o mistru Janu Husovi, které se koná v jubilejním roce 600. výročí jeho mučednické smrti na kostnickém koncilu. V pátek 10. dubna mají zájemci možnost zúčastnit se jiného ekumenického semináře, který pořádají evangelicí, tentokrát v Kolíně na evangelické faře. Jedná se o studijní setkání s tématem "Reformace a mystika".

Domácí zpravodajství

Duka s Fajfrem požehnají novou kapli v Ústřední vojenské nemocnici

apha.cz / 8. 4. 2015 9:25

Duka s Fajfrem požehnají novou kapli v Ústřední vojenské nemocnici Pražský arcibiskup kardinál Dominik Duka OP spolu s předsedou Ekumenické rady církví Danielem Fajfrem požehná 8. dubna 2015 v 17.00 hodin novou ekumenickou kapli Milosrdného Samaritána v Ústřední vojenské nemocnici v pražských Střešovicích. 

Domácí zpravodajství

Litoměřické muzeum ukazuje zničené kostely severních Čech

ČTK / 7. 4. 2015 18:00

Litoměřické muzeum ukazuje zničené kostely severních Čech Výstavu zachycující desítky zničených kostelů v severních Čechách otevřelo dnes Oblastní muzeum v Litoměřicích. Církevní stavby musely ustoupit těžbě i komunistickému režimu. O výstavu mají zájem i v zahraničí, měla by putovat například do Drážďan.

Ze světa

Papež opět naléhal na svět, aby nepřehlížel pronásledování křesťanů

ČTK / 6. 4. 2015 19:30

Papež opět naléhal na svět, aby nepřehlížel pronásledování křesťanů Papež František dnes opět vyzval mezinárodní společenství, aby podniklo kroky proti vyvražďování křesťanů v některých částech světa, a nepřehlíželo to. V proslovu k poutníkům a turistům na Svatopetrském náměstí se podle agentury AP rozhorlil nad osudem křesťanů, kteří jsou terčem islámských extremistů na Blízkém východě.

Ze světa

Keňská kostely zpřísnily kvůli teroristickým útokům bezpečnostní opatření

ČTK / 6. 4. 2015 8:28

Keňská kostely zpřísnily kvůli teroristickým útokům bezpečnostní opatření V Keni včera začal třídenní smutek na památku 148 obětí čtvrtečního masakru v univerzitním areálu v Garisse. V kostelích platí o velikonočních svátcích přísná bezpečnostní opatření. Ke křesťanství se hlásí 83 procent Keňanů a mnozí z nich se bojí, že islámští extremisté, kteří zabíjeli v Garisse, se budou zaměřovat právě na křesťanskou komunitu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)