Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Podle papeže musí být církev přítomná na internetu hlavně kvůli mladým lidem

Ze světa

Podle papeže musí být církev přítomná na internetu hlavně kvůli mladým lidem

ČTK / 8. 12. 2013 11:32

Papež František považuje za nezbytné, aby katolická církev využívala internet k šíření náboženství. Církev musí být přítomná na internetu zejména kvůli mladým lidem, pro které je web "určitým druhem životního prostoru," řekl podle agentury AP papež při svém včerejším proslovu ve Vatikánu. 

Ze světa

Rakouský soud nepravomocně odsoudil bývalého faráře za sexuální zneužívání

ČTK / 8. 12. 2013 11:25

Rakouský soud nepravomocně odsoudil bývalého faráře za sexuální zneužívání Vídeňský soud poslal v pátek bývalého faráře z Dolních Rakous na čtyři roky do vězení. Důvodem bylo údajné sexuální zneužívání nyní již dvaadvacetiletého mladíka. O události informovala agentura APA, podle níž se obhájci obžalovaného proti rozsudku na místě odvolali. 

Domácí zpravodajství

V areálu rumburské lorety pokračuje oprava kaple Svatých schodů

ČTK / 8. 12. 2013 11:17

V areálu rumburské lorety pokračuje oprava kaple Svatých schodů V ambitu rumburské lorety pokračuje restaurování kaple Svatých schodů. Podobných kaplí je v republice jen několik, ta rumburská je neobvyklá svojí rozsáhlou sochařskou výzdobou. Vybudována byla v letech 1767 až 1770. ČTK o opravě památky informovala projektová manažerka rumburského děkanství Klára Mágrová. Schody jsou nejcennější částí ambitu. 

Domácí zpravodajství

Nová fotografická výstava předznamenává 670. výročí Svatovítské katedrály

ČTK / 8. 12. 2013 11:11

Nová fotografická výstava předznamenává 670. výročí Svatovítské katedrály V Mladotově domě ve Vikářské ulici na Pražském hradě je od včerejška přístupná fotografická výstava Katedrála a živá setkání. Předznamenává 670. výročí katedrály sv. Víta, Václava a Vojtěcha, které připadá na příští rok. Výstavu připravila Metropolitní kapitula u sv. Víta v Praze ve spolupráci s fotografy Romanem Albrechtem a Irenou Grimovou a potrvá do 12. ledna. 

Ze světa

Odvolaný arcibiskup Bezák se začátkem týdne přestěhoval do kláštera v Itálii

ČTK / 6. 12. 2013 17:34

Odvolaný arcibiskup Bezák se začátkem týdne přestěhoval do kláštera v Itálii Odvolaný slovenský arcibiskup Róbert Bezák se začátkem tohoto týdne přestěhoval do Itálie, kde bude blíže neupřesněnou dobu působit v klášteře. Informovala o tom dnes slovenská média. Oblíbeného katolického duchovního loni odvolal z vysoké církevní funkce tehdejší papež Benedikt XVI. 

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)