Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Svatý stolec zahájí humanitární misi pro syrské dětské uprchlíky v Libanonu

Ze světa

Svatý stolec zahájí humanitární misi pro syrské dětské uprchlíky v Libanonu

Radiovaticana.cz / 28. 11. 2013 15:59

Svatý stolec počátkem prosince zahájí zdravotnický projekt pro děti syrských uprchlíků na severu Libanonu. Misi s počátečním tříměsíčním trváním financuje Papežská rada Cor Unum a prakticky ji organizuje římská dětská nemocnice Bambino Gesú. Informaci za Tiskové středisko Svatého stolce uvedl kardinál Robert Sarah.

Ze světa

Papež dnes pověřil svého sekretáře kontrolou vatikánské banky

ČTK / 28. 11. 2013 15:36

Papež dnes pověřil svého sekretáře kontrolou vatikánské banky Papež František dnes pověřil svého osobního sekretáře dohledem nad aktivitami vatikánské banky. Hlava katolické církve dala tímto krokem najevo, že chce pevně držet v rukou hospodaření této finanční instituce, jejíž obraz v minulosti poškodilo několik afér. Tajemník Alfred Xuereb bude mít na starosti dohled nad dvěma komisemi vytvořenými papežem, informoval Vatikán v tiskovém prohlášení. 

Domácí zpravodajství

Ekumenická rada církví odmítá změny v majetkovém vyrovnání (Aktualizováno)

ČTK / 28. 11. 2013 15:31

Ekumenická rada církví odmítá změny v majetkovém vyrovnání (Aktualizováno) Církve sdružené v Ekumenické radě církví (ERC) odmítají změny zákonů a smluv k majetkovému vyrovnání, o které stojí ČSSD a hnutí ANO. Vyplývá to z dnešní debaty valného shromáždění ERC.

Domácí zpravodajství

Plzeňský magistrát chce darovat na nové zvony pro katedrálu čtvrt milionu korun

ČTK / 28. 11. 2013 15:22

Plzeňský magistrát chce darovat na nové zvony pro katedrálu čtvrt milionu korun Dar 250.000 korun chce dát město Plzeň místní římskokatolické farnosti na pořízení nových zvonů pro katedrálu svatého Bartoloměje. Rozhodli o tom včera radní, jejich návrh musí potvrdit ještě zastupitelé, řekla dnes ČTK mluvčí magistrátu Zdeňka Kubalová. 

Domácí zpravodajství

Augustiniáni žádají po Správě KRNAP návrat pozemků

ČTK / 27. 11. 2013 16:59

Augustiniáni žádají po Správě KRNAP návrat pozemků Řád svatého Augustina požaduje v rámci církevních restitucích po Správě Krkonošského národního parku (KRNAP) vydání několika pozemků a jednoho objektu. Mluvčí správy KRNAP Radek Drahný dnes ČTK řekl, že správa je připravená o vydání majetku dále jednat.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)