Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Úroveň znečištění ohrožuje Michelangelovy fresky v Sixtinské kapli, Vatikán uvažuje o omezení vstupu

Kultura

Úroveň znečištění ohrožuje Michelangelovy fresky v Sixtinské kapli, Vatikán uvažuje o omezení vstupu

ČTK / 17. 10. 2013 22:52

Vatikán dnes varoval, že omezí počet návštěvníků v Sixtinské kapli. Záleží to podle něj na tom, zda se podaří snížit znečišťování tohoto významného místa umění a katolické víry.

Domácí zpravodajství

Myslivci vzdají již popatnácté na Svatém Hostýně hold svému patronovi

ČTK / 17. 10. 2013 17:46

Myslivci vzdají již popatnácté na Svatém Hostýně hold svému patronovi Myslivci a lesníci zamíří v sobotu po roční přestávce na Svatý Hostýn na Kroměřížsku, aby se zúčastnili oblíbené svatohubertské pouti. Na tomto mariánském poutním místě se uskuteční už popatnácté. Myslivecká pouť patří na Hostýně tradičně k těm vůbec nejnavštěvovanějším. Kromě duchovního rozměru je i přehlídkou a oslavou myslivosti. Patron lovců svatý Hubert má svátek 3. listopadu. 

Ze světa

Palestinský prezident se setkal s papežem a pozval ho do Svaté země

ČTK / 17. 10. 2013 17:37

Palestinský prezident se setkal s papežem a pozval ho do Svaté země Palestinský prezident Mahmúd Abbás se ve Vatikánu setkal s papežem Františkem, kterého pozval na návštěvu Svaté země. Stejné pozvání už ale hlava katolické církve obdržela také od Izraelců - papeže již v dubnu pozval izraelský prezident Šimon Peres a František pozvání přijal. Očekává se, že do Svaté země zamíří již příští rok. 

Ze světa

Evropský parlament odsoudil pronásledování křesťanů

IDEA / 17. 10. 2013 9:48

Evropský parlament odsoudil pronásledování křesťanů Evropský parlament poprvé odsoudil pronásledování křesťanů. V rezoluci, kterou 10. října podpořily všechny frakce kromě extrémní levice, poslanci odsuzují zločiny na náboženských menšinách v Sýrii, Pákistánu a Íránu.

Domácí zpravodajství

Občanské sdružení odkoupením zachránilo trmický kostel pro potřeby farnosti

Vlastní zpráva / 16. 10. 2013 17:28

Občanské sdružení odkoupením zachránilo trmický kostel pro potřeby farnosti V pondělí, kdy byla podepsána kupní smlouva, se stalo novým majitelem kostela Narození Panny Marie v Trmicích Občanské sdružení pro záchranu kostela a fary v Trmicích – „FIAT VOLUNTAS TUA“. Věřící v Trmicích se tak již nemusí bát o zajištění svého zázemí. Farní budovu již před časem zakoupil kněz Stanislav Zápotocký, který ji svěřil do užívání farnosti.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)