Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet

Kultura

Na obnovu varhan v Bozkově mohou lidé přispět i adopcí píšťal

ČTK / 6. 7. 2013 19:56

Vzácné varhany v poutním kostele Navštívení Panny Marie v Bozkově na Semilsku jsou v havarijním stavu a nutně potřebují rekonstrukci. Na obnovu jednoho z nejcennějších nástrojů v litoměřické diecézi však nemá církev dost peněz, vyhlásila proto veřejnou sbírku.

Ze světa

Papež František vydal svou první encykliku - Světlo víry

ČTK / 6. 7. 2013 19:35

Papež František vydal svou první encykliku - Světlo víry Vatikán včera zveřejnil první encykliku papeže Františka, Světlo víry, která je výsledkem společné práce s jeho předchůdcem, Benediktem XVI. Text, určený katolickým duchovním a věřícím, podle agentury AFP zdůrazňuje, že víra je "službou obecnému blahu" a vybízí věřící, "aby nebyli arogantní", ale "otevření dialogu", a to i s bezvěrci.

Ze světa

Salesiáni musí do konce prázdnin odejít z rožňavské diecéze, důvody biskupství neuvedlo

Vlastní zpráva / 6. 7. 2013 16:00

Salesiáni musí do konce prázdnin odejít z rožňavské diecéze, důvody biskupství neuvedlo Salesiáni Dona Boska po 23 letech odchází z Rožňavy i celé diecéze, požádal je o to sídelní biskup Mons. Vladimír Filo. Důvody proč tak učinil nejsou známé a představitelé diecéze i tiskové oddělení Konference biskupů Slovenska je odmítá uvést.

Ze světa

Bývalí papežové Jan Pavel II. a Jan XXIII. budou svatými

ČTK / 5. 7. 2013 19:39

Bývalí papežové Jan Pavel II. a Jan XXIII. budou svatými Papež František dnes rozhodl o příští kanonizaci svých předchůdců Jana Pavla II. a Jana XXIII. Znamená to, že budou prohlášeni za svaté během ceremonie, jejíž datum ještě není určeno. Mělo by se tak ale stát ještě letos. Spekuluje se o 8. prosinci či 24. listopadu, datum nejspíše určí sám František.

Domácí zpravodajství

Na Velehradě vyvrcholily cyrilometodějské oslavy, dorazilo 60 tisíc lidí - Aktualizováno

velehrad.eu / 5. 7. 2013 13:26

Na Velehradě vyvrcholily cyrilometodějské oslavy, dorazilo 60 tisíc lidí - Aktualizováno Včera začaly na Velehradě tradiční Dny lidí dobré vůle, které dnes pokračovaly Národní poutí a poutní mší svatou. Vyvrcholily tak letošní oslavy 1150. výročí příchodu sv. Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)