Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Večer lidí dobré vůle na Velehradě vynesl téměř dva miliony korun

Domácí zpravodajství

Večer lidí dobré vůle na Velehradě vynesl téměř dva miliony korun

velehrad.eu / 4. 7. 2013 22:38

Dnes v 19.30 začal na pódiu před velehradskou bazilikou tradiční Večer lidí dobré vůle. Koncertem prováděli Pavel Kříž a Barbora Černošková. První den slavností navštívilo Velehrad na 18 tisíc lidí a výtěžek činí 1 826 484 korun českých.

Domácí zpravodajství

Papežský legát kardinál Bozanić přicestoval do Česka

APHA / 4. 7. 2013 18:01

Papežský legát kardinál Bozanić přicestoval do Česka Ve čtvrtek v 11 hodin přiletěl na pražské letiště papežský legát Josip kardinál Bozanić, arcibiskup záhřebský. „Přijíždím jako reprezentant Svatého Otce kvůli velké oslavě na Velehradě," řekl kardinál Bozanić na přivítanou. „Svatý Cyril a Metoděj byli významní evangelizátoři a významně se zasadili o rozvoj kultury v celém regionu“, vyzdvihl papežský legát význam jubilea.

Kultura

Na Velehradě je k vidění unikátní relikviář vytvořený vězni

ČTK / 4. 7. 2013 17:58

Na Velehradě je k vidění unikátní relikviář vytvořený vězni Na Velehradě byla dnes odpoledne otevřena výstava nazvaná Jít cestou naděje, která představuje několik desítek obrazů, soch a dalších děl vytvořených vězni ve 20 českých věznicích.

Výběr Christnetu

Děkujeme, že podporujete provoz magazínu Christnet.cz

Vlastní zpráva / 4. 7. 2013 8:28

Děkujeme, že podporujete provoz magazínu Christnet.cz Na transparentním účtu portálu ChristNet.cz se během posledních dní shromáždilo přes deset tisíc korun od přímých dárců. Děkujeme a vážíme si Vaší podpory! S Vaší pomocí tak mohla být vyplacena většina dlužných honorářů za práci redaktorů. Zbývá ještě platba za zpracování účetnictví v roce 2012 a některé doplatky editorům a autorům článků.

Domácí zpravodajství

Na Velehradě začínají oslavy věrozvěstů, sejdou se i biskupové

ČTK / 4. 7. 2013 6:42

Na Velehradě začínají oslavy věrozvěstů, sejdou se i biskupové Moravské poutní místo Velehrad na Uherskohradišťsku hostí ode dneška jednu z největších církevních událostí v zemi - Dny lidí dobré vůle. Letos si zde navíc poutníci připomenou 1150 let od příchodu slovanských věrozvěstů Cyrila a Metoděje na Velkou Moravu.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 50)