Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Opat Pojezdný: Plně respektuji rozhodnutí Univerzity Karlovy

Domácí zpravodajství

Opat Pojezdný: Plně respektuji rozhodnutí Univerzity Karlovy

Vlastní zpráva / 19. 5. 2013 18:28

Opat Strahovského kláštera Michael Josef Pojezdný dnes magazínu Christnet.cz potvrdil, že při páteční návštěvě Hradu s prezidentem Milošem Zemanem hovořili o jmenování Martina C. Putny. Pojezdný uvedl, že na přímo položenou otázku zda se mu jmenování líbí odpověděl záporně. Zároveň ale doplnil, že se jedná o jeho osobní názor.

Ze světa

Letniční mše ve Vatikánu se zúčastnilo dvěstě tisíc poutníků

ČTK / 19. 5. 2013 14:59

Letniční mše ve Vatikánu se zúčastnilo dvěstě tisíc poutníků K jednotě církve, harmonii a otevřenosti vůči novému vyzval dnes papež František při svatodušní mši v Římě. Na Svatopetrském náměstí naslouchalo jeho slovům kolem 200.000 poutníků, členů duchovních hnutí a laických skupin, informovala agentura DPA.

Domácí zpravodajství

Zástupci obcí a církví chtějí společně obnovit venkov

ČTK / 18. 5. 2013 22:50

Zástupci obcí a církví chtějí společně obnovit venkov Memorandum o spolupráci církví a obcí podepsali dnes v Arcibiskupském paláci v Praze kardinál Dominik Duka a zástupci některých církevních a místních organizací. Zavázali se ke spolupráci na sociálních, charitativních nebo vzdělávacích projektech. 

Ze světa

Papež se setkal s Angelou Merkelovou, hovořili o ekonomické krizi

ČTK / 18. 5. 2013 18:58

Papež se setkal s Angelou Merkelovou, hovořili o ekonomické krizi Papež František dnes přijal ve Vatikánu k soukromé audienci německou kancléřku Angelu Merkelovou. Pontifik, který ostře kritizuje "kult peněz", debatoval s kancléřkou 45 minut v knihovně Apoštolského paláce podle dostupných informací zejména o tom, že ekonomika by měla sloužit lidem, což se v posledních letech mnohdy nedělo.

Domácí zpravodajství

Do Česka přijede patriarcha Bartoloměj, nejvyšší autorita pravoslavných

ČTK / 18. 5. 2013 17:48

Do Česka přijede patriarcha Bartoloměj, nejvyšší autorita pravoslavných Do České republiky přijede ve středu konstantinopolský patriarcha Bartoloměj, považovaný za nejvyšší autoritu pravoslavné církve. Důvodem jeho čtyřdenní návštěvy jsou oslavy 1150. výročí příchodu věrozvěstů Cyrila a Metoděje. Příští sobotu povede bohoslužbu v Mikulčicích.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)