Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Biskup Vokál včera posnídal s papežem

Ze světa

Biskup Vokál včera posnídal s papežem

Biskupství královéhradecké / 10. 5. 2013 16:25

Hradecký biskup se Svatým otcem sloužil ve čtvrtek ranní Mši svatou a měl možnost s ním společně posnídat. Hovořili spolu o pastoraci v diecézi i o postavení církve v české společnosti.

Ze světa

Papež František se setkal se svým koptským kolegou

ČTK / 10. 5. 2013 15:55

Papež František se setkal se svým koptským kolegou Ve Vatikánu se dnes poprvé po 40 letech sešly hlavy dvou křesťanských církví: katolický papež František a patriarcha egyptských Koptů Tavadros II. Společnou modlitbou si připomněli výročí podpisu deklarace o sbližování těchto církví.

Ze světa

Fotbalisté AS Řím a Lazia se před finále poháru setkají s papežem

ČTK / 10. 5. 2013 12:54

Fotbalisté AS Řím a Lazia se před finále poháru setkají s papežem Fotbalisté AS Řím a Lazia si před finále Italského poháru rozhodně nebudou moci stěžovat na nedostatek víry. Čtyři před zápasem, který se uskuteční 26. května, se totiž setkají s papežem Františkem. Schůzka je naplánována na 22. května a zúčastní se jí kapitáni, trenéři a prezidenti římských rivalů.

Ze světa

Mexický kult svaté Smrti je podle Vatikánu rouhačský

ČTK / 9. 5. 2013 23:24

Mexický kult svaté Smrti je podle Vatikánu rouhačský Kult Santa Muerte, neboli svaté Smrti, který je známou součástí mexického folklóru, je podle Vatikánu rouhačský. Člen papežské kulturní komise, kardinál Gianfranco Ravasi ho zároveň označil za "degeneraci náboženství". Uvedl to zpravodajský server BBC.

Domácí zpravodajství

V Praze zítra začínají dny Josefa Zveřiny s mottem Odvaha být církví dnes

Vlastní zpráva / 9. 5. 2013 16:20

V Praze zítra začínají dny Josefa Zveřiny s mottem Odvaha být církví dnes Letošní XIX. dny Josefa Zvěřiny svým chtějí připomenout 100. výročí narození významné osobnosti české církve 20. století, obránce lidských práv, signatáře Charty 77 a prvního prezidenta České křesťanské akademie (ČKA). Během dvoudenního setkání, které začíná zítra od 16:30 v refektáři benediktinského kláštera v pražských Emauzích, vystoupí například kardinál Miloslav Vlk, profesorové Tomáš Halík a Jan Sokol, či teologové Vojtěch Novotný a Pavel Hošek.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 77)