Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Ukrajina chce náboženskou nezávislost na Rusku, prohlásil Zelenskyj

Ze světa

Ukrajina chce náboženskou nezávislost na Rusku, prohlásil Zelenskyj

ČTK / 2. 12. 2022 9:45

Ukrajina si chce zajistit náboženskou nezávislost na Rusku, oznámil včera v pravidelném večerním projevu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Kvůli problematice činnosti náboženských organizací se podle něj dnes sešla ukrajinská bezpečností rada.

Domácí zpravodajství

Pražské arcibiskupství možná prodá i hotel v Dolních Břežanech, je ztrátový

ČTK / 1. 12. 2022 19:21

Pražské arcibiskupství možná prodá i hotel v Dolních Břežanech, je ztrátový Do nájemního bydlení jako svého zdroje příjmů chce pražské arcibiskupství vložit do roku 2025 téměř tři miliardy korun a plánuje mít tisíc bytů.

Ze světa

Arcibiskup z Canterbury zahájil třídenní návštěvu Kyjeva

ČTK / 1. 12. 2022 2:21

Arcibiskup z Canterbury zahájil třídenní návštěvu Kyjeva Na znamení solidarity s napadenou Ukrajinou dnes přijel do Kyjeva arcibiskup z Canterbury Justin Welby.  "Lidé na Ukrajině prokazují tváří v tvář nezákonné, nespravedlivé a brutální ruské invazi mimořádnou odvahu," řekl arcibiskup po svém příjezdu do ukrajinského hlavního města.

Ze světa

Rusko odmítlo výrok papeže, který odsoudil krutosti ruských jednotek na Ukrajině

ČTK / 1. 12. 2022 2:17

Rusko odmítlo výrok papeže, který odsoudil krutosti ruských jednotek na Ukrajině Ruský velvyslanec ve Vatikánu Alexandr Avdějev protestoval proti výrokům papeže Františka, který v rozhovoru s americkým jezuitským časopisem odsoudil krutosti ruských jednotek na Ukrajině. Papež, který opakovaně vyzývá k ukončení této války a snaží se zprostředkovat mírová jednání, v rozhovoru ale také řekl, že "asi nejkrutější jsou Čečenci či Burjati"

Ze světa

Lidí, kteří vyznávají křesťanství, je v Anglii a Walesu poprvé méně než polovina

ČTK / 30. 11. 2022 9:56

Lidí, kteří vyznávají křesťanství, je v Anglii a Walesu poprvé méně než polovina Křesťané v Anglii a Walesu nyní poprvé v historii tvoří méně než polovinu populace. Oproti minulým rokům vzrostl počet hinduistů a muslimů, největší změnou v náboženském složení obyvatel je v této části Británie ale nárůst počtu lidí bez vyznání o téměř 20 procent oproti začátku tisíciletí.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
24%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 76)