Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Během listopadové Křišťálové noci hořely synagogy a židovské obchody

Ze světa

Během listopadové Křišťálové noci hořely synagogy a židovské obchody

Vlastní zpráva / 9. 11. 2021 20:56

 Křišťálová noc  je označení pro protižidovský pogrom, který se odehrál v noci z 9. na 10. listopadu 1938 v Německu, k němu připojeném Rakousku a v Sudetech. Bylo zabito podle nejčastějšího zmiňovaného údaje 91 Židů. Po Křišťálové noci bylo okolo 30 000 Židů internováno v koncentračních táborech. Vypáleny byly stovky synagog.

Ze světa

Papež František se setkal s palestinským prezidentem. Oba podpořili dvoustátní řešení

vaticannews /lkt / 9. 11. 2021 0:42

Papež František se setkal s palestinským prezidentem. Oba podpořili dvoustátní řešení Papež František přijal 4. listopadu na soukromé audienci ve Vatikánu palestinského prezidenta Mahmúda Abbáse. V souvislosti s mírovým procesem mezi Izraelci a Palestinci zdůraznili potřebu obnovy přímého dialogu k dosažení dvoustátního řešení.

Domácí zpravodajství

Evangelická Diakonie spustila projekt chytrých domovů pro seniory

ČTK / 8. 11. 2021 15:25

Evangelická Diakonie spustila projekt chytrých domovů pro seniory Diakonie Českobratrské církve evangelické a technologická společnost Sigfox spustily v Česku projekt chytrých domovů pro seniory. Ve více než 150 zařízeních Sigfox postupně zavede čidla napojená na internet věcí (IoT). Ty budou sledovat kvalitu prostředí, bezpečí klientů i spotřebu energií.

Ze světa

Francouzští biskupové uznali odpovědnost církve za sexuální delikty

ČTK, sve / 7. 11. 2021 17:08

Francouzští biskupové uznali odpovědnost církve za sexuální delikty Francouzští biskupové uznali "institucionální odpovědnost", kterou nese církev za sexuální delikty vůči tisícům dětí v posledních desetiletích. Biskupové rovněž hovořili o "systémové dimenzi" těchto zločinů, které ve své nedávné zprávě popsala po dvouletém vyšetřování nezávislá komise. 

Domácí zpravodajství

Katoličtí biskupové pojedou do Vatikánu, čeká je i audience u papeže

ČTK, red. / 6. 11. 2021 21:01

Katoličtí biskupové pojedou do Vatikánu, čeká je i audience u papeže Čeští a moravští katoličtí biskupové pojedou společně 7. listopadu do Říma, ve čtvrtek 11. listopadu je čeká soukromá audience u papeže Františka. Zúčastní se také liturgie ve čtyřech papežských bazilikách a návštěvy vatikánských úřadů.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
24%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 55)