Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
V kapli svatého Jiří  na hradě Windsor byl pohřben princ Philip

Ze světa

V kapli svatého Jiří na hradě Windsor byl pohřben princ Philip

ČTK, red. / 17. 4. 2021 17:32

Britskou státní hymnou dnes skončil pohřební obřad prince Philipa, manžela královny Alžběty II., který zemřel minulý pátek ve věku 99 let. Po úvodní minutě ticha se konal pohřební obřad v kapli svatého Jiří na hradě Windsor. Toho se vzhledem k pandemii účastnilo jen 30 hostů, převážně členů rodiny.  Tělo vévody z Edinburghu bylo po konci ceremoniálu uloženo do královské hrobky.

Ze světa

Australský biskup: Duch svatý rozněcuje synodalitu po celém světě

Getsemany.cz, mv / 16. 4. 2021 9:31

Australský biskup: Duch svatý rozněcuje synodalitu po celém světě Biskup australské arcidiecéze Brisbane Mark Coleridge  na svém Twitteru 27. března uvedl, že po online rozhovoru s irskými biskupy o plenárním sněmu v Austrálii se zdá být zřejmé, že Duch sv. rozněcuje synodalitu po celém světě: „Austrálie, Německo, Irsko, Itálie... kdo bude další?,“ 

Ze světa

Dary stačí na opravu chrámu Notre-Dame v Paříži, vybrala se téměř miliarda euro

ČTK / 16. 4. 2021 8:50

Dary stačí na opravu chrámu Notre-Dame v Paříži, vybrala se téměř miliarda euro Dary a přísliby darů na opravu vyhořelého chrámu Notre-Dame v Paříži stačí na pokračování stavebních prací. Ve francouzském Senátu to ve středu uvedla ministryně kultury Roselyne Bachelotová. Podle ní se slavná památka znovu otevře veřejnosti v roce 2024. Mezinárodní sbírka zatím přijala dary a přísliby v hodnotě 833 milionů eur (21,6 miliardy korun).

Ze světa

V Brazílii staví další obří sochu Ježíše Krista. Bude větší než socha v Riu

ČTK / 15. 4. 2021 14:47

V Brazílii staví další obří sochu Ježíše Krista. Bude větší než socha v Riu Obyvatelé města Encantado na jihu Brazílie se pustili do stavby obří sochy Ježíše Krista, která má svými rozměry předstihnout obdobné dílo v Riu de Janeiro. Nová socha má na výšku měřit 43 metrů a bude tak třetím největším dílem tohoto druhu na světě. Vyšší jsou v současnosti dvě Kristovy sochy v Polsku a Indonézii.

Ze světa

Muslimům začal ramadán, mešity jsou navzdory covidu přístupné

ČTK / 15. 4. 2021 14:44

Muslimům začal ramadán, mešity jsou navzdory covidu přístupné V Indonésii, Malajsii a dalších asijských zemích začal společnými modlitbami muslimský postní měsíc ramadán. Zatímco v loňském roce zůstaly mešity kvůli šíření koronaviru uzavřené, letos do nich mají věřící při dodržování společenských rozestupů přístup.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Studium IES
Timotej.cz

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
53%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 83)