Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Pouť kolem břehu Vltavy zakončí ekumenická bohoslužba za krajinu

Domácí zpravodajství

Pouť kolem břehu Vltavy zakončí ekumenická bohoslužba za krajinu

Vlastní zpráva / 10. 4. 2021 19:23

Ekologická sekce České křesťanské akademie pořádá další ročník ekumenické bohoslužby za krajinu. Bohoslužba se uskuteční v sobotu 22. května v 16.00 na levém břehu Vltavy na zahradě nad Sedleckými skalami.

Ze světa

Francouzská policie zadržela duchovní kvůli nedodržování rozestupů v kostele

ČTK, red. / 9. 4. 2021 17:23

Francouzská policie zadržela duchovní kvůli nedodržování rozestupů v kostele V policejní vazbě skončili ve Francii kněz a další duchovní kvůli nedodržování rozestupů a dalších protiepidemických pravidel při sobotní velikonoční liturgii v pařížském kostele svatého Evžena a svaté Cecilie. Pařížská prokuratura dnes podle agentury DPA uvedla, že jsou podezřelí z úmyslného ohrožení zdraví ostatních. 

Ze světa

Papež vyzval MMF a Světovou banku k novému modelu, v němž trhy budou sloužit obecnému blahu

ČTK / 9. 4. 2021 10:16

Papež vyzval MMF a Světovou banku k novému modelu, v němž trhy budou sloužit obecnému blahu Papež František v dopise adresovaném jarnímu zasedání Mezinárodního měnového fondu (MMF) a Světové banky (SB), které se koná tento týden, vyzval jeho účastníky k solidaritě při rozdělování vakcín proti covidu-19 a k odpuštění části dluhů nejchudším zemím.

Domácí zpravodajství

Mezinárodní den Romů se připomíná již 50 let. Kvůli odlišnému kalendáři je i Den holocaustu

Vlastní zpráva / 8. 4. 2021 12:37

Mezinárodní den Romů se připomíná již 50 let. Kvůli odlišnému kalendáři je i  Den holocaustu 8. dubna si Romové na celém světě připomínají svůj den. Přesně před padesáti lety – 8. dubna 1971 – se v Londýně na kongresu sešli delegáti z různých zemí, aby přijali společnou podobu romské vlajky, dohodli se na znění mezinárodní romské hymny Gejľem, gejľem a ujednotili se na preferenci označení Rom před dřívějším hanlivým „Cikán“.

Domácí zpravodajství

Před 160 lety Protestantský patent zrovnoprávnil evangelíky

hopeforeurope.eu, red. / 8. 4. 2021 11:14

Před 160 lety Protestantský patent zrovnoprávnil evangelíky Na dnešek připadá 160. výročí vydání Protestantského patentu císaře Františka Josefa I. z 8. dubna 1861. I když tento dokument není tak známý, jako o osmdesát let starší Toleranční patent Josefa II., byl ve skutečnosti unikátnější, protože zrovnoprávnění menšinových protestantů, jež bylo v dané době vše jiné, jen ne samozřejmé, představovalo mnohem větší krok směrem k náboženské svobodě než omezená josefinská tolerance.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
51%
 
Spíše ano
23%
 
Ne
23%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 74)