Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Církve ruší kvůli horšící se situaci s pandemií svá setkání

Domácí zpravodajství

Církve ruší kvůli horšící se situaci s pandemií svá setkání

ČTK / 18. 9. 2020 11:19

Vládní opatření proti šíření koronaviru znovu ovlivňují i život církví. Evangelíci omezují zasedání svého nejvyššího rozhodovacího orgánu a zrušeno bylo plenární zasedání Rady evropských biskupských konferencí.

Domácí zpravodajství

Před sto lety byla schválena Církev československá. V říjnu může zvolit nejmladšího patriarchu

red / 15. 9. 2020 12:08

Před sto lety byla schválena Církev československá. V říjnu může zvolit nejmladšího patriarchu Církev československá husitská si během celého letošního roku připomíná 100. výročí od svého vzniku. Dne 15. září se uskuteční v Husově sboru v Praze 6 - Dejvicích slavnostní setkání k 100. výročí církve. V říjnu letošního roku by si pak mohla zvolit svého historicky nejmladšího patriarchu Lukáše Bujnu.

Domácí zpravodajství

Plzeňský biskup Tomáš Holub byl pozitivně testován na covid-19

ČTK / 12. 9. 2020 13:16

Plzeňský biskup Tomáš Holub byl pozitivně testován na covid-19 Plzeňský biskup Tomáš Holub se nakazil koronavirem. Pozitivní výsledek testu na covid-19 mu dnes potvrdili hygienici. Od čtvrtečního rána byl preventivně spolu se svými dalšími spolupracovníky v dobrovolné domácí karanténě, uvedlo v tiskové zprávě plzeňské biskupství.

Domácí zpravodajství

Evangelíci zrušili kvůli sílící epidemii sjezd (nejen) evangelické mládeže. Omezí i synod

e-cirkev.cz, red / 12. 9. 2020 1:18

Evangelíci zrušili kvůli sílící epidemii sjezd (nejen) evangelické mládeže. Omezí i synod Vzhledem k aktuálním opatřením v souvislosti s šířením nákazy COVID-19 se synodní rada Českobratrské církve evangelické rozhodla zrušit letošní sjezd mládeže, který se měl konat v termínu 25.-28. září  na Vsetíně.

Domácí zpravodajství

V Olomouci se chystá příští sobotu tradiční romská pouť

ČTK / 12. 9. 2020 1:06

V Olomouci se chystá příští sobotu tradiční romská pouť V Olomouci se chystá příští sobotu tradiční romská pouť, na kterou míří Romové z celé Moravy i Slovenska. Uskuteční se již podruhé v katedrále svatého Václava a v jejím okolí, kam se loni přesunula ze Svatého Kopečku kvůli rozsáhlé opravě baziliky. Letos bude pouť zaměřena více duchovně, řekla dnes ČTK její organizátorka Richenza Buková. Pouť organizovaná olomouckou charitou má již dlouholetou tradici, letos jde o dvaadvacátý ročník.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
28%
 
Ne
20%
 
Nevím
3%
 
(Počet hlasů celkem: 39)