Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Sekretář ekumenické rady církví se ohradil proti útoku komunisty Filipa na církve

Domácí zpravodajství

Sekretář ekumenické rady církví se ohradil proti útoku komunisty Filipa na církve

ERC / 8. 6. 2020 12:28

Předseda komunistické strany Vojtěch Filip se v rozhovoru pro Deník N  přirovnal ke Gándhímu a také prohlásil: "Mrzí nás, že církev v době koronavirové krize nebyla na straně těch, kteří by byli ochotni se jakkoliv podílet na řešení krize domácností." A dodal: "Jestliže se církev takto chová, najdeme jiný způsob, jak ji více zapojit do procesu sounáležitosti se státem a s občany." Proti tomu se ohradil Petr Jan Vinš generální sekretář Ekumenické rady církví.

Ze světa

John Sentamu opouští úřad arcibiskupa z Yorku

starokatolici.cz / 8. 6. 2020 12:04

John Sentamu opouští úřad arcibiskupa z Yorku John Sentamu, arcibiskup Yorku, druhý nejvyšší církevní představitel  The Church of England, včera prošel prázdnou, koronavirem uzavřenou katedrálou, aby na jejím hlavním oltáři složil svou biskupskou berlu. Ve svých 70 letech odchází do emeritury.

Domácí zpravodajství

Papež vyzval, aby lidé ještě nevěřili ve vítězství nad epidemií. Špatná situace je stále v Americe

ČTK, red. / 7. 6. 2020 16:51

Papež vyzval, aby lidé ještě nevěřili ve vítězství nad epidemií. Špatná situace je stále v Americe Papež František dnes vyzval, aby lidé předčasně nevěřili, že se podařilo zvítězit nad koronavirem. Po tradiční polední modlitbě Anděl Páně nabádal věřící na Svatopetrském náměstí, aby nadále byli opatrní a dodržovali pravidla zavedená proti šíření nemoci covid-19, kterou koronavirus způsobuje.

Domácí zpravodajství

Na pražské Staroměstské náměstí se vrátil mariánský sloup

ČTK / 4. 6. 2020 19:22

Na pražské Staroměstské náměstí se vrátil mariánský sloup Na pražské Staroměstské náměstí se dnes po téměř 102 letech vrátil mariánský sloup. Stavbu jeho napodobeniny dokončil sochař Petr Váňa a jeho spolupracovníci. Původní sloup v roce 1918 na protest proti habsburské monarchii strhl dav. Váňa a jeho tým dnes na vztyčení sloupu pracovali od rána, sochu s hlavicí na vrcholek dříku vyzvedli před 16:00.

Ze světa

Papež v dobročinné aukci prodá i kolo, které mu daroval Sagan

ČTK / 2. 6. 2020 22:05

Papež v dobročinné aukci prodá i kolo, které mu daroval Sagan Papež František podpoří dobročinnou aukci ve prospěch severoitalských nemocnic a daruje k prodeji některé své osobní věci včetně závodního kola, které dostal před dvěma lety od slovenského mistra světa v silniční cyklistice Petera Sagana.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
52%
 
Spíše ano
22%
 
Ne
23%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 82)