Píšeme nezávisle a otevřeně, jen díky vám.Podpořit Christnet
Blízkovýchodní státy vyzývají věřící, aby se raději modlili doma

Ze světa

Blízkovýchodní státy vyzývají věřící, aby se raději modlili doma

ČTK / 14. 3. 2020 17:59

Blízkovýchodní státy omezují účast na tradičních modlitbách, jež se v muslimských zemích konají v pátek. Vrchní sefardský rabín v Izraeli Jicchak Jusef vyzval židovské věřící, aby nechodili je Zdi nářků a modlili se doma. V blízkovýchodních zemích je přes 11.000 lidí nakažených nových koronavirem, nejvíc z nich v Íránu.

Ze světa

Po vyhlášení nouzového stavu se v Česku ruší bohoslužby. V Římě zavřou všechny kostely

Vlastní zpráva / 12. 3. 2020 21:42

Po vyhlášení nouzového stavu se v Česku ruší bohoslužby. V Římě zavřou všechny kostely V Římě se do 3. dubna zavřou pro veřejnost všechny kostely. Podle agentury ANSA to dnes oznámil dekretem vikář římské diecéze Angelo De Donatis v souvislosti s opatřeními italské vlády kvůli koronaviru.

Ze světa

Papež se modlil za politiky přijímající nepopulární kroky

ČTK / 12. 3. 2020 18:07

Papež se modlil za politiky přijímající nepopulární kroky Papež František při dnešní ranní bohoslužbě ve své rezidenci ve Vatikánu vyzval věřící, aby se modlili za politiky a úředníky, kteří při současné pandemii koronaviru přijímají "těžká opatření, jež se lidem nelíbí". Informovala o tom agentura APA.

Ze světa

Australský soud se začal zabývat odvoláním kardinála Pella

ČTK / 11. 3. 2020 16:41

Australský soud se začal zabývat odvoláním kardinála Pella Australský nejvyšší soud se dnes začal zabývat posledním možným odvoláním kardinála George Pella proti rozhodnutí soudu nižší instance, který mu za sexuální zneužití dvou chlapců udělil šestiletý trest vězení. Osmasedmdesátiletý Australan Pell, který byl do loňského února jako prefekt ekonomického sekretariátu třetím mužem Vatikánu, je nejvýše postaveným katolickým duchovním odsouzeným za sexuální zneužívání.

Domácí zpravodajství

Vláda uzavřela školy a veřejné akce. Nebudou se konat bohoslužby pro více jak 30 osob

Vlastní zpráva / 10. 3. 2020 10:55

Vláda uzavřela školy a veřejné akce. Nebudou se konat bohoslužby pro více jak  30 osob Česko přijímá další mimořádná opatření v boji proti novému typu koronaviru. Od úterního večera se nesmí konat soukromé ani veřejné akce nad 100 lidí (po vyhlášení nouzového stavu byl počet snížen na 30 osob). Týká se to i náboženských shromáždění. Od středy pak zůstanou zavřené základní, střední a vyšší odborné školy. Katoličtí biskupové vyzvali nachlazené k ohleduplnosti. Na Slovensku dočasně povolili přijímání na ruku.

Článek měsíce

Polarizace v katolické církvi

David Peroutka / 16. 3. 2024

Kraje

Timotej.cz
Studium IES

Bankovní spojení

Podpořte nás přes transparentní účet bez poplatků: 2900316130/2010

QR platba – Podpořte magazín Christnet.eu

Rubriky

Anketa

Obáváte se negativního vlivu umělé inteligence?
Ano
49%
 
Spíše ano
24%
 
Ne
25%
 
Nevím
2%
 
(Počet hlasů celkem: 53)